ACNEWS

Botrány a Forma-1-ben: megszólalt Verstappen a Horner ügyben

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
„…Amíg jól teljesítünk, nincs okom arra, hogy távozzam” – közölte a Red Bull háromszoros Forma-1-es világbajnoka.
Hirdetés
Ad image

Horner botrány ide vagy oda, Verstappen addig biztosan nem hagyja el a Red Bullt, amíg az eredmények jönnek. Pedig hetek óta zeng, Christian Horner zaklatási ügyétől hangos a Forma-1. Mindenki találgat, milyen eredménnyel végződik a Red Bull csapatfőnöke ellen indult rágalmazási hadjárat. Bár a csapat házon belül folytatott hivatalos vizsgálata felmentette Hornert a vádak alól, a botrány tovább gyűrűzik. Ugyanis a zaklatott nő olyan felvételeket közölt a száguldó cirkuszról tudósító valamennyi újságírónak, amik az igazát bizonyítják. Emiatt felkorbácsolódtak az indulatok. Olyannyira, hogy már a Forma-1 tulajdonosai és versenyszervezői számára is kínos a dolog.

Nincs okom távozni

Mint azt az AcNews megírta, az eset megosztotta csapat vezetőit is. Horner lemondását  már Max Verstappen édesapja is követelte, ő azonban mindenképpen maradna. Így viszont Adrien Newey főtervező és Helmut Marko  tanácsadó is távozik. Ebben az esetben Max Verstappen is, ugyanis ezt a szerződése lehetővé teszi. Verstappen a kérdésre, hogy biztosan kitölti-e 2028 végéig szóló szerződését a Red Bullnál, így felelt: „Természetesen mindig ez volt a szándékom azzal, hogy aláírtam. Azért írtunk alá ilyen sokáig, hogy itt legyek… Szóval igen, a szándékom az — természetesen, abszolút —, hogy maradjak ezzel a csapattal, mert igazán élvezem. Ahogy mondtam, nagyon elégedett vagyok a csapattal. A teljesítmény megvan. Nincs okom távozni – idézte az f1vilag.hu.”

Furcsa lenne, ha más oldalon állnék

Amikor arról faggatták, egyetért-e apjával abban, hogy Horner maradása esetén széteshet a Red Bull, Verstappen így felelt: „Nem tudom. Úgy értem… Remélem, hogy nem. Nem kellene. Ez egy erős vállalat, egy erős csapat. Sok erős csapattaggal. Szóval normális esetben nem. Egy csapat vagyunk: én, az apám és Raymond. És ez mindig így lesz. Gondolom, így érezte a dolgot, de ami engem illet, nem számít, hogy egyik vagy másik oldalon vagyok-e. Természetesen, mivel az apám fia vagyok, furcsa lenne, ha más oldalon állnék. De a magam részéről a teljesítményre akarok fókuszálni. Egyszerűen kevesebbet akarok beszélni arról, hogy mit csinálunk csapatként a pályán kívül.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés