ACNEWS

Benzinnel akarták felgyújtani a moszkvai magyar nagykövetséget

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Súlyosabb büntetés kiszabását kérte a Főügyészség azzal a férfival szemben, aki felgyújtással fenyegette a nagykövetséget.
Hirdetés
Ad image

A fővárosi ügyészség vádat emelt egy 30-as éveiben járó, orosz felmenőkkel bíró, budapesti lakossal szemben. Az elkövetőt terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt először 1 év börtönre és 4 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélték.

A férfi még 2021. december 7. napját megelőzően több alkalommal kereste telefonon Magyarország Moszkvában lévő nagykövetségét azért, hogy a barátnője turistavízumát elintézze.

Másnap személyesen is megjelent a nagykövetségnél, akkor azt a tájékoztatást kapta, hogy a vízumkérelmet interneten keresztül lehet elintézni.

A választ hallva a helyszínre hozott benzint az épület előtt szétlocsolta. 16 órakor a magyar nagykövetség két dolgozóját is azzal fenyegette meg telefonon keresztül, hogy felrobbant egy autót, valamint felgyújtja a nagykövetség épületét. Hacsak igen rövid időn belül nem kapja meg a barátnője a Magyarországra szóló beutazóvízumot.

A férfira most másodfokon súlyosabb büntetést kezdeményeztek – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés