ACNEWS

2024. July 03.   |   Kornél, Soma napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Csenge, az erdélyi magyar kislány lett a legszebb Burgaszban

Fotó: B.I.
Fotó: B.I.
Kilenc országból érkeztek gyerekek a bolgár szépségversenyre, végül  az erdélyi Czári Csenge fejére került a győztesnek járó korona.
Hirdetés
Ad image

Amikor Krakkó Anna felült a Bulgáriába tartó repülőgépre, maga sem gondolta volna, hogy a burgaszi Super Grand Prix szépségverseny végén az unokája, Czári Csenge viszi haza a legszebbnek járó koronát. „Azért én kísértem el az unokámat, mert az anyukája fél a repülőgépen. Én viszont nem. Olyan bátor vagyok, mint a Csenge – büszkélkedett az AcNews-nak a nagymama. – Szavakkal leírhatatlan az a boldogság, amit akkor éreztem, amikor Csenge megnyerte a szépségversenyt. Nagyon büszkék vagyunk rá. Ráadásul meghívták őt az augusztus 16-tól 22-ig tartó Fülöp-szigetei világverseny döntőjére, ahol 20 ország legszebb kislányai mérik össze a tudásukat, tehetségüket.”

Fotó: Czári Csenge/Facebook
Czári Csenge még csak 12 éves, de nagy jövő áll előtte Fotó: Czári Csenge/Facebook

A modellkedés mellett bűvészkedik

Csenge amúgy Erdélyben, Nagybaconban lakik, de most a nagymamájánál  nyaral a Wekerle lakótelepen. A 12 éves kamaszlány a modellkedés mellett bűvészkedik is. Miután a trükkjeivel lenyűgözte a társait, no és a zsűrit, úgy lejtett végig a színpadon, mint a profik. vetélytársai több mint fél tucat országból – Dél-Afrika, Bulgária, Ukrajna, Románia, Kanada, Moldova, Anglia – érkeztek.

„A verseny csütörtökön kezdődött, amikor az indulók a tehetségüket mutatták be. Oszoli Dalma például kortárstáncot adott elő, meg is nyerte kategóriájában ezt a versenyszámot. Őt is meghívták az augusztus végi, Fülöp-szigeteki világversenyre. Aznap este ételbemutató szerepelt a kihívások között. A magyar lányok pálinka,- és borkóstolóval, felkockázott kolbásszal, szalonnával, töpörtyűvel, mézeskaláccsal és málnaszörppel bűvölték el a felnőtteket.

Csenge profi modellként pózol, ezért is imádják a fotósok Fotó: Czári Csenge/Facebook

Csenge már a Fülöp-szigetekre készül

„Csengéról az is kiderült, hogy remekül rap-el, dalokat is ír. A Fülöp-szigeteken angolul adja elő a saját dalát, addigra elkészül a saját videóklipje – árulta el az AcNews – nak Baratlovits Ildikó, a Little Miss Hungary vezetője. – Burgaszban két kislányunk is megmérette magát,  a tízéves Sivák Szkarletnek és hétéves húgának, Ramirának ez volt az első versenye.  első versenyük volt. A hétgyermekes édesanyjuk szóhoz sem jutott, amikor Ramira a Little Quinne Europe, Szkarlet (7) pedig a Little Quinne Topmodell díjat nyerte.

Csenge ma hajnalban ért haza Bulgáriából. Nagyon várja már, hogy a nagymama elkészítse neki a kedvenc gombóclevesét, utána pedig a rántott húst süssön. No és az imádott kakaós palacsintából legalább ötvenet. „Nagyon jó érzés Burgaszban királynőnek lenni. Tetszett, hogy klassz szállodában laktunk, szépek voltak a ruhák, de a koronám a leggyönyörűbb – áradozott az AcNews-nak Csenge. – Várom már, hogy elmenjünk a Fülöp-szigetekre is, ahol kétszer ennyi szép lányt kell majd legyőznöm. De ha nem sikerül, akkor is lesz miről mesélni majd a barátnőimnek, ha hazamegyek Nagybaconba.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés