ACNEWS

Moszkva viccelődik a háborúval: Donyeck-szelet zaporizzsjai zöldséggel

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Hatalmas vihart kavartak a moszkvai gasztrofesztiválon bemutatott ételek, amelyek nevei a háborúval ’viccelődtek’.
Hirdetés
Ad image

Miközben az ukrán ellentámadás jelenleg is zajlik, és folyamatosan érkeznek újabb és újabb horrorisztikus hírek a háború sújtotta országból, úgy tűnik, az orosz propaganda teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal. Egy nagyszabású fesztivál keretei között a lüktető moszkvai metropoliszban azt mondták az embereknek, hogy mostantól megkóstolhatják az ’új régiók’ ételeit.

Az új régiók alatt azokat a területeket értik, amelyeket Oroszország elfoglalt Ukrajnában. Volt ’donyeck-szelet’, ’herszoni grillezett csirke’, ’luhanszki előétel’ és ’keksz luhanszki mézzel’.

A ’donyeck-szelet’ egy sertésszelet különleges panírozással és fűszernövényekkel. A ’herszoni grillezett csirke’ tejfölben és paprikában van pácolva. A ’luhanszki előétel’ rozskenyérből, szalonnából, húskrémből és savanyú uborkából áll. A ’Zaporizzsjai stílusú zöldségek’ paprikát, paradicsomot, padlizsánt és cukkinit tartalmaznak a grillről, és remélhetőleg nem az atomerőmű közelében termesztették őket.

Oroszország élelmiszerpiacán már sok minden megváltozott, mióta 2014 tavaszán annektálták a Krím félszigetet. Ez részben az átfogó szankcióknak köszönhető, amelyek miatt a világ területét tekintve legnagyobb országának jelentős gasztronómiai veszteségeket kellett elszenvednie. A sajt például időnként csak erősen megdrágított áron volt kapható. A Kreml ezt „krími almával” vagy a félszigetről származó osztrigával vagy homárral ellensúlyozta.

A Szovjetunióban már voltak ilyen irányú hazafias törekvések. Akkoriban azonban csak a vodkát vették célba, amelyet ’orosz találmányként’ tiszteltek. Ma a hazafias fantázia spektruma szélesebb. Hiszen ma már vannak ’nagyszerű orosz sajtok, amelyeket állítólag egyszerű orosz parasztok készítettek Putyin tiszteletére, és orosz piték, amelyek állítólag megalapozták az egész világ gasztronómiáját” – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés