ACNEWS

Egy most 10 éves lány lehet a következő nagy diktátor

Fotó: Képernyőkép / Youtube / Korea Now
Fotó: Képernyőkép / Youtube / Korea Now
Kim Dzsong Un-t már jó ideje kísérgeti a lánya a rakétatesztekre és katonai parádékra. A diktátortól gyermeke veheti majd át a stafétát.
Hirdetés
Ad image

A dél-koreai hirszerző szolgálat szerint Kim Ju Ae lesz az észak-koreai diktátor örököse. Kim Dzsong Un lánya a 2022 végi első nyilvános szereplése óta nagy feltűnést keltett.

„A nyilvános tevékenységek átfogó elemzése és a Kim Ju Ae iránti tisztelet mértéke alapján, amelyet első nyilvános szereplése óta tanúsít, jelenleg ő tűnik a legvalószínűbb utódnak” – közölte a déli hírszerzés. „De nyitva tartjuk a szemünket minden lehetőségre, mert Kim Dzsong Un még mindig fiatal, nincsenek komolyabb egészségügyi problémái, és sok a változás.”

Kim Ju Ae a feltételezések szerint az észak-koreai vezető második legidősebb gyermeke, és úgy gondolják, hogy körülbelül 10 éves lehet – írja a BBC.

Dél-Korea egyesítési minisztere, Kim Yung-ho hasonlóan nyilatkozott a diktátor lányáról egy múlt havi sajtótájékoztatón.

„A Kim Dzsong Un lányának folyamatos hangsúlyozása annak bizonyítékaként tekinthető, hogy Észak-Korea nehéz belső körülmények között siet az utódlási szándékok bemutatásával” – mondta.

Észak-koreai megfigyelők megjegyezték, hogy Ju Ae-t mostanában „tisztelt” lányként emlegetik, nem pedig „szeretett” lányként, ahogyan először 2022 novemberében, nyilvános bemutatkozása során mutatták be.

A „tisztelt” jelzőt Észak-Korea a legtiszteletreméltóbbaknak tartja fenn. Kim Dzsong Un esetében csak azután hivatkoztak rá „tisztelt elvtárs” néven, hogy bebetonozták leendő vezetői státuszát.

Észak-Korea polgárainak azt mondják, hogy Kimék szent vérvonalból származnak, ami azt jelenti, hogy csak ők vezethetik az országot. Kim biztosítani akarja, hogy a negyedik generációnak is átadja a stafétát.

A Kim lány létezéséről először 2013-ban esett szó, miután Dennis Rodman visszavonult amerikai kosárlabda-sztár utazást tett Észak-Koreába. Rodman azt mondta, hogy Kim családjával töltött időt, a tengerparton pihent, és „a kezében tartotta a gyermeküket”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés