ACNEWS

Egy nő miatt gyújtotta fel álmában a barátját

Fotó: Illusztráció/ Pixabay
Fotó: Illusztráció/ Pixabay
Megvárta, amíg elalszik egy elhagyatott épületben, majd égő benzineskannát rúgott rá.
Hirdetés
Ad image

A két férfi hosszú évek óta ismerte egymást, baráti kapcsolatuk azonban megromlott, mert mindketten ugyanannak a nőnek udvaroltak. A nő végül kiválasztotta egyikőjüket, amit a másik nem tudott elfogadni. Szinte soha nem hagyta kettesben a párt, minden idejét a társaságukban töltötte. A két férfi között rendszeressé váltak a viták, veszekedések.

A barátok és a nő később egy XIII. kerületi elhagyatott épületbe költöztek, és egy ideig mindhárman ugyanabban a helyiségben laktak. A csalódott barát azonban ezután is folyamatosan próbált közeledni a nőhöz, ami a két férfi között további konfliktust okozott, ezért végül az elkövető számára az épületen belül, egy külön helyiségben alakítottak ki hálóhelyet.

Az egyik napon a trió együtt melegedett a helyiségben. Egy fémedénybe benzint öntöttek és azzal tüzet gyújtottak, majd mindhárman lefeküdtek aludni.

A kikosarazott barát nem sokkal később felébredt, felkelt, majd a még égő benzint tartalmazó fémedényt szándékosan rárúgta a matracon fekvő társa testére, illetve a matracra, amelyen a nő is aludt. A szétfröccsenő, égő benzincseppektől a sértett teste, valamint a matrac is több helyen azonnal lángra kapott, és pillanatokon belül tűz alakult ki.

A gyilkos ezután elmenekült a helyszínről. A tüzet egy arra közlekedő gépkocsi vezetője észlelte, ő hívott segítséget. A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet eloltották, a párt pedig a mentők kórházba szállították.

A sértett férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, amelynek következtében a kórházban életét vesztette. Amíg eszméleténél volt, az átlagost lényegesen meghaladó, rendkívüli fájdalmakat élt át. A férfi élettársa könnyebb égési sérüléseket szenvedett, azonban a gyorsan tovaterjedő tűzre figyelemmel az ő halála is bekövetkezett volna, ha időben nem menekítik ki az  épületből.

A Fővárosi Főügyészség az elkövetőt aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés