ACNEWS

Elengedték az olasz maffiaperben vádolt magyar sztárügyvédet

Sz. Edina a maffiaperben az első perctől ártatlanságát hangoztatta, szerinte ő is az áldozata volt az ügynek.
Hirdetés
Ad image

Szabadlábon védekezhet az a magyar sztárügyvédnő, akit az olasz hatóságok összemostak az utóbbi évek legnagyobb maffiaperében megvádolt bűnözőkkel. Mivel az olasz hatóság visszavonta dr. Sz. Edina ellen az európai elfogatóparancsot, megszűnt a letartóztatásának oka is. Ezért a magyar ügyvédnőt kiengedték a Gyorskocsi utcai zárkájából, szabadlábon védekezhet – írta a magyarnemzet.hu. Ugyanakkor a talján bíróság továbbra is azzal vádolja őt, hogy az Olaszországban és külföldön is tevékenykedő bűnszervezet, a ’Ndrangheta szövetség tagja volt. A vád szerint Sz. Edina ügyvédi státusát kihasználva bűntársaival formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodájára bejegyzett, és ott működtetett magyarországi cégeket. Azokat azonban valójában a bűnbanda vezetője működtette és ellenőrzése alatt tartotta. Valamint illegális vagyonátruházás, pénzmosás bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosására használta.

Csakhogy az ügyvédnő állítja: ő valójában áldozata, sértettje az ügynek és a bűncselekményeket nem ő, hanem egy másik, a hatóságok előtt jól ismert személy követett el. Mint azt az AcNews megírta, Sz. Edinát tavaly januárban helyezte átadási letartóztatásba a Fővárosi Törvényszék a catanzarói bíróság európai elfogatóparancsa alapján. 

„Semmit nem követett el az én ügyfelem Olaszországban. Ráadásul az olasz megkeresés sem tartalmaz olyan konkrét bűncselekményt, amire joghatóságuk lenne – nyilatkozta korábban az AcNews-nak dr. Jován László sztárügyvéd, Sz. Edina védője. Aki biztos benne, hogy védencét felmentik az olasz maffia pénzmosási ügyében. „Ami pedig az olasz maffia pénzmosását illeti: az ügyben eddig 35 embert tartóztattak le. Hat hónap után jutott eszükbe az olaszoknak, hogy Sz. Edinának kirendeljenek egy védőt. Érthető, hogy az ügyfelem ilyen előzmények után nem akar kimenni oda. Arról nem beszélve, hogy ő nem tagja az olasz maffiának, nem vett részt pénzmosásban. És az ellenkezőjére nincs semmilyen bizonyítéka az olasz hatóságnak – tette hozzá dr. Jován László ügyvéd.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés