ACNEWS

Életéért retteg a hamarosan szabaduló Oscar Pistorius

Fotó: Képernyőkép / Youtube
Fotó: Képernyőkép / Youtube
A leggyorsabb láb nélküli ember január 5-én szabadul – ezután a félelem fogja lesz. Mindig hátra kell néznie a vállal felett.
Hirdetés
Ad image

3108 nap rács mögött töltött idő után a hatszoros paralimpiai bajnok Oscar Pistorius január 5-én szabadul a börtönből. A „pengés futóra” azonban nem vár szabad élet a szabadságban.

Oscar Pistorius feltételesen ‘szabad lábra’ kerül – de a rekordfutó a celláját egy fegyveres erődben töltött életre cseréli.

A rendőrség ugyanis figyelmeztette Pistoriust, hogy élete végéig az alvilági figurák és az általa meggyilkolt Reeva néhai apja, Steenkamp Barry dühös barátainak célpontja lesz.

Még 2014-ben, a gyilkossági tárgyalásán hírhedt alvilági figurák megfélemlítették Pistoriust – fenyegető és durva pillantásokat vetettek rá a nézőtérről.

„Reeva apja több mint 60 évig foglalkozott lóversenyzéssel. Ennyi idő alatt sok barátot szerez az ember, és ebben a kemény szakmában nem mindenki kedves ember…” – mondta a Steenkamp család egy közeli barátja.

Pistorius még a börtönben is félt a támadásoktól és a mérgezéstől. Csak olyan konzerveket evett, amelyeket maga vásárolt a börtönben. Saját fürdőszobát és WC-t kapott, hogy megvédjék a brutális bandatagoktól – írja a Bild.

Péntektől Oscar Pistoriusnak nagybátyja, Arnold védelmére kell támaszkodnia, aki Pretoria exkluzív Waterkloof nevű külvárosában lévő háromemeletes, kétmillió fontos villájában szállásolja el. Az ingatlanmágnás fegyveres őröket, harci kutyákat fogadott fel, és szögesdróttal ellátott elektromos kerítést állított fel kedvenc unokaöccse védelmére.

A Steenkamp család egyik barátja fenyegető szavakkal figyelmeztette Pistoriust: „Mindig hátra kell néznie a vállal felett.”

Tíz évvel ezelőtt a Pistorius-ügy világszerte címlapokra került. Akkor a szénszálas lábprotézissel rendelkező hatszoros paralimpiai bajnok Valentin-nap hajnalán lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampot. Az ezt követő tárgyaláson a dél-afrikai azt állította, hogy összetévesztette barátnőjét egy betörővel. A sprintert 2014. október 21-én gondatlanságból elkövetett emberölésért eredetileg öt év börtönbüntetésre ítélték. A Legfelsőbb Fellebbviteli Bíróság azonban 2017 novemberében 13 évre és öt hónapra emelte a büntetését – gyilkosságért.

Pistorius 2023 márciusában kérte feltételes szabadon bocsájtását, amelyet novemberben meg is kapott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés