ACNEWS

Életveszély a Volán buszon: kizuhant a kislány az ajtón menet közben

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Kis híján tragédiával végződött a kisiskolás gyerek balesete, amikor a helyi Volán busz ajtaja menet közben kinyílt.
Hirdetés
Ad image

A baleset után a szülők rohantak kórházba a gyerekkel, ahol kivizsgálták. „Szerencsére a koponyája, a teste bal oldala, válla szenvedett csak kisebb zúzódásokat” – magyarázta az apa. A Volánbusz elnézést kért, és annyit mondott: vizsgálat indult. Azonban már biztos, hogy a szigetszentmiklósi Volánbusz sofőrje nem a szabályoknak megfelelően járt el, mert azonnal mentőt kellett volna hívnia – hangzott el az RTL Híradójában. Szerintük a sofőr megkérdezte a gyereket, hogy jól van-e, és még a telefonszámát is megadta neki, ha a szülei beszélni akarnának vele. Azt is írták, hogy a buszvezető „sajnos nem a szabályoknak megfelelően járt el, hiszen mindenképpen mentőt kellett volna hívnia.”

„Számunkra az a legmegdöbbentőbb, hogy a sofőr észre sem vette, hogy jármű ajtaja kinyílt és a 13 éves kislány a nem túl éles kanyarban az úttestre esett. A jármű vezetője csak akkor fékezett, amikor az utasok kiabálni kezdtek – mondta Turjánszky Balázs, a kislány édesapja. Szerinte a lánya sokkos állapotba került, nem tudott valós információt közölni az állapotáról. Azt végképp nem értette, hogy a járművezető nem hívta ki a mentőt. Ehelyett felsegítette a buszra a bajba került gyereket, és mintha mi sem történt volna, folytatta az útját. A gyerekek mesélték, hogy ez már nem először fordul elő ezen a járaton, csak eddig szerencsére nem esett ki senki.

Rejtély, hogy mitől nyílt ki az ajtó, a sofőr pedig miért nem vette észre? És miért nem hívott a gyerekhez mentőt, amikor kiderült, hogy baj történt? Ezekre a kérdésekre keresi a rendőrség választ. Naszályi Gábor Egységes Közlekedési Szakszervezet tisztségviselője is megszólalt az eset kapcsán. Elmondta, a sofőröknek olyan rossz műszaki állapotú járművet kell vezetniük, amelybe saját álláspontjuk szerint be se szállnának.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés