ACNEWS

2024. July 04.   |   Ulrik napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Elmebajos háziorvos molesztálta a betegét rendelési időben

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Egy külföldi állampolgárságú háziorvost kényszergyógykezelésre ítélték, miután szexuálisan zaklatta az egyik betegét.
Hirdetés
Ad image

Egy budapesti háziorvos felnőtt ügyeletet látott el egy fővárosi kerületi egészségügyi szolgáltatónál. Ide tért be még 2021. július 21-én délután az egyik női páciense. Az Index információi szerint a férfi a vizsgálat során semmilyen higiéniai és orvosszakmai szabályt nem tartott be. Emellett az orvosi hivatásából adódó hatalmi helyzetével visszaélve a vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet arra kényszerítette, hogy eltűrjön a vizsgálat keretébe nem illő, szexuális tartalmú érintéseket is.

Az orvos a lap információi szerint a bűncselekmények elkövetésekor és az azt követő időszakban is súlyos személyiségzavartól szenvedett. Ennek okán képtelen volt felmérni, hogy cselekedete másokra mennyire lehet káros, illetve gátolta a mentális zavar abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfival szemben gyógykezelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot. Kényszergyógykezelés alkalmazását indítványozták. A vádlott jelenleg más ügy miatt áll kényszergyógykezelés alatt.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságon júniusban tartott előkészítő ülésen a férfi nem ismerte be a bűnöségét. A bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés