ACNEWS

Eltiltják a gyerekeket a Mary Poppinstól

Forrás: YouTube
Forrás: YouTube
Kiakadtak a hottentotta szó használatán az angol cenzorok. Örökre eltiltanák a gyerekeket a klasszikus mesétől.
Hirdetés
Ad image

Hatvan évvel a megjelenése után a Mary Poppins rasszista filmnek titulálták, ezért Nagy-Britanniában betiltják a kiskorúak számára. Azaz újfent átestek a polkorrektség nevében a ló túloldalára, és elköszönhetnek egy klasszikus mesétől.

1964. augusztus 27-én mutatták be a Mary Poppinst a mozikban. A Pamela Lyndon Travers regénye által ihletett és Robert Stevenson által rendezett film egy dada történetét meséli el, aki képes elvarázsolni a kis Jane-t és Michael Bankst. Egy mese, amely egész generációkat késztetett álmodozásra. És most a britek rasszistának titulálták.

De mi lenne rasszista és diszkriminatív a Supercalifragilisticexpialidociousban? A vita a hottentotta szó miatt alakult ki, amit mindössze kétszer használnak a filmben. A szó egyébként egy népcsoportot jelöl Afrika déli részén. Azonban a történelem során szinte teljesen kihaltak, a maréknyi megmaradt hottentotta jelenleg Namíbiában él. A filmben a szót pedig a koromfoltos arcú kéményseprőkre használják.

Ez a rész pedig némileg megijesztette a Brit Filmosztályozási Testületet (BBFC). Ezért úgy döntöttek, hogy a filmet 12-s korhatárral látják el. Azaz 12 év alatt csak szülői felügyelettel lehet megnézni ezt a mesefilmet. Mindezt azért, mert „diszkriminatív nyelvezetet tartalmaz” – számolt be a Newsprima.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés