ACNEWS

Ennyit fizetnek az Eb-csapatok a luxusszállodákért

Berlini hotel / Fotó: Shutterstock
Berlini hotel / Fotó: Shutterstock
Hamarosan kezdetét veszi az Eb és szurkolók százezrei rohamozzák meg Németországot. De vajon hol és mennyiért laknak a csapatok?
Hirdetés
Ad image

Nemsokára kezdetét veszi a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság, amire 24 ország csapata jutott ki. A résztvevő nemzetek játékosai azonban nem a hostelek 10 ágyasaiban húzzák meg magukat ilyenkor. Luxus szobákat, lakosztályokat bérelnek, ahová vissza tudnak vonulni taktikai megbeszélésre és regenerálódni. A Bild most az urlaubstracker.de segítségével utánajárt annak, hogy a résztvevő csapatok mennyiért is szállnak meg. Feltételezve, hogy a focisták a legdrágább szobákat, lakosztályokat veszik majd igénybe a szobák árait hosszú időn keresztül követték nyomon.

A tanulmányból kiderült, hogy az élen az osztrák játékosok állnak. A berlini „Schlosshotel Grunewaldbanegy lakosztály éjjelenként 1262 euróba (495 ezer forint) kerül, ezzel ők végeztek az élen. Magyarország került a második helyre, fej-fej mellett haladva Spanyolországgal. Bár a két csapat különböző szállodában száll meg, de így is éjszakánként 890 eurót (350 ezer forintot) fizetnek szobánként. Ezzel megelőztük a harmadik helyre szorult Svájcot, amelynek a csapata a Stuttgarter Waldhotelben fog megszállni potom 704 euróért lakosztályonként. Ez jelenlegi árfolyamon számolva 276 ezer forint.

A legnagyobb spúrok a grúzok, akik a Görögország elleni rájátszás döntőjében jutottak ki az Eb-re. Emiatt kénytelenek voltak a maradékból válogatni, ami a velbert-i Best Western Plus Park Hotel volt. Ennek a legdrágább szobája 128 euró (50 ezer forint), ami halandó emberként is egy teljesen vállalható összeg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés