ACNEWS

EP-képviselő lesz a Budapesten tomboló antifás Salis

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Ilaria Salist, az olasz antifást, aki társaival több embert is véresre vert Magyarországon, most beszavazták az Európai Parlamentbe.
Hirdetés
Ad image

A magyar antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis elleni eljárásoknak vége lesz, ugyanis mentelmi jogot kap, így, hogy beszavazták az Európai Parlamentbe. 165 ezren voksoltak rá a Zöldek és a Baloldali Szövetség színeiben.

„A megerősítésre váró eredményektől függetlenül elég nagy biztonsággal kijelenthető, hogy Ilaria Salis európai parlamenti képviselő lesz, és úgy gondolom, hogy a szavazatok lavinájával fogják megválasztani” – mondta előzetesen Nicola Fratoianni, a Sinistra italiana nemzeti titkára.

Ilaria 15 hónap után hazatérhet Olaszországba – írja a HírTV.hu.

Mint ahogy az AcNews arról korábban beszámolt, 2023. februárjában Budapesten letartóztattak egy olasz aktivistát, Ilaria Salist is, aki a szélsőséges Antifa csoporthoz tartozott. Társaival több embert is megvertek gumibottal, akikről azt hitték, szélsőjobbosok. Az ügyészség idén februárban 11 év fegyházbüntetést ajánlott fel a nőnek, ha elismeri az ellene szóló vádakat. Vallomást nem tett, a tárgyalást pedig széles mosollyal az arcán állta végig. Ezután Olaszországban hatalmas botrány tört ki, amiért bilincsben vezették elő az elsőrendű vádlottat. Később már arról panaszkodtak, hogy rossz körülmények között tartják a nőt a magyar börtönben. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter akkor elképesztőnek nevezte, hogy Olaszországból próbálnak beavatkozni egy magyar bírósági eljárásba.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés