ACNEWS

Erre az emailre figyelmeztet az OTP

OTP mobil / Fotó: Shutterstock
OTP mobil / Fotó: Shutterstock
Figyelmeztetést adott ki az OTP, miután az adathalász csalók most az átutalásokra beállított limit megemelésére próbálják rávenni áldozataikat.
Hirdetés
Ad image

Az OTP arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy adathalász csalók az átutalásokra automatikusan beállított napi limit megemelésére, illetve a számlájukon található összeg elutalására próbálják rávenni őket. Az ügyfelek védelmében a bank május 8-tól automatikusan 1 millió forintos napi limitet állított be minden, az OTP internet- és mobilbankból indított átutalásra. Ezt az MTI beszámolója szerint csak a bankfiókban személyesen, vagy a Mobilbanki alkalmazásban lehet megváltoztatni ezentúl.

A bank felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban csalók gyanús tranzakciókra hivatkozva keresik meg az ügyfeleket. Arra kérik őket, hogy a napi limitet változtassák meg és pénzüket utalják „biztonságos számlára”. Közölték, hogy a bank ilyen kéréssel sosem fordul az ügyfelekhez. Ezekben az esetekben azonnal meg kell szakítani a hívást és tájékoztatni a pénzintézetet.

A tájékoztatás szerint a csalók egy másik módszerrel is próbálkoznak. Megkísérlik rávenni az ügyfeleket telefonon, sms-ben vagy emailen, hogy új eszközt regisztráljanak mobilbanki alkalmazásukhoz. Az OTP arra kért mindenkit, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak arra, milyen eszközök regisztrálását engedélyezik a Mobilbanki alkalmazáshoz. Ha új eszköz regisztrálásáról kapnak sms üzenetet, és nem ők szeretnék új eszközről használni a banki szolgáltatásokat, úgy töröljék az üzenetet. Ne adják meg a kapott kódot semmilyen felületen. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés