ACNEWS

Európa nem szabadul meg von der Leyentől

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke úgy döntött, hogy még egy cikluson keresztül szeretne az EU fő döntéshozó testülete élén maradni.
Hirdetés
Ad image

Megerősítette a hírt von der Leyen, miszerint ismét jelölteti magát az EB élére – számolt be a EuroNews. A politikust annak ellenére is az egyetlen esélyes jelöltnek tartják, hogy az elmúlt években több döntését is bírálták. Azonban nem találtak a helyére megfelelő kihívót. Egy uniós diplomata a Politiconak korábban elmondta, hogy a bizottság elnöke rendszeresen átlépi a hatáskörét. Nem egyeztet az uniós tagállamok vezetőivel és csak a tanácsadói szűk körére hallgat.

Von der Leyent a lap szerint sokan bírálták a pandémia idején a közös vakcina beszerzés ügyében. Az EB elnöke a hírek szerint ugyanis sms-ekben, az uniót megkerülve szervezte le a Pfizer-BioNTech vakcinájának beszerzését. A Bizottság elnökének neve a közelmúltban felmerült Jens Stoltenberg NATO-főtitkár esetleges utódaként is. Ezt azonban állítólag Olaf Scholz német kancellár fúrta meg. 

Leyenről pedig Orbán Viktor sincsen jó véleménnyel már egy ideje. A magyar miniszterelnök szerint az EB elnöke úgy viselkedik, mintha ő lenne Európa vezetője.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés