ACNEWS

Ezért egészséges, ha hiszünk a szellemekben

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A tudósok kiderítették, hogy a szellemek valójában nem is olyan ijesztőek, mivel a természetfeletti dolgokban való hit jót tesz az embernek.
Hirdetés
Ad image

Azok az emberek, akik úgy gondolják, hogy a kísértetek valóban léteznek, kevésbé szoronganak a halál miatt. Ez azt jelenti, hogy amikor például Kiss Kató halottlátós sztorijait osztjuk meg az olvasókkal, akkor valójában jót teszünk Önökkel.

Chris French, a londoni Anomalisztikus Pszichológiai Kutatócsoportjának vezetője szerint egészséges az a gondolat, hogy az emberek tovább élhetnek a halál után. Azt mondta, hogy néha hasznos hinni a szellemekben, hogy segítsen az embereknek feldolgozni egy szerettük halálát. A gondolat, hogy a túlvilági kísértetekkel kommunikálhatnak, kevésbé teszik nyomasztóvá a halált – írja a DailyStar.

Az Instant Genius podcastben Chris French azt mondta: „A gondolat, hogy talán egy kicsit jobban irányíthatjuk az életünket, pszichológiailag hasznos lehet. Sok paranormális hiedelem az én szememben nem is olyan veszélyes. Bizonyos paranormális hiedelmek fenntartása ugyanis előnyökkel jár. A legnyilvánvalóbb, hogy a halál utáni életre vonatkozó bármilyen bizonyíték csökkentheti a halálfélelmet. Mindannyian félünk a saját halandóságunktól, és talán még jobban félünk szeretteink elvesztésétől, tudva, hogy ha meghalnak, soha többé nem hallunk felőlük. Ez egy nagyon nyomasztó gondolat. A szellemek persze ijesztőek, de a létezésük mégis vonzó a számunkra.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés