ACNEWS

Ezért május az egyéni szex hónapja

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
+18
Hirdetés
Ad image

Szinte mindenki csinálja, mégis alig beszél róla. Hogy ez megváltozzon, minden évben egy egész hónapot szentelnek a maszturbáció témájának.

Dr. Joycelyn Elders, Egyesült Államok legfőbb egészségügyi hatóságának feje még 1995-ben nyilvánosan követelte, hogy a maszturbáció legyen része az iskolai szexuális felvilágosításnak. Ez nemcsak heves vitát váltott ki, hanem a lemondását is előidézte. Bill Clinton akkori amerikai elnök nyomására ugyanis Eldersnek le kellett mondania hivatali pozíciójáról.

Válaszul egy San Franciscó-i queer szexbolt alapítója meghirdette a Maszturbáció Nemzetközi Napját.

A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a maszturbációra és a szexuális egészségre. A napot fokozatosan globalizálták, majd kiterjesztették az egész hónapra.  

Májust a nemzetközi maszturbációs hónapnak tartják.

Tudományosan bebizonyosodott, hogy az orgazmus segít a feszültség és a frusztráció oldásában. Azok, akik rendszeresen elélveznek, erősítik az immunrendszerüket és a keringésüket. Ráadásul a szóló szex lehetővé teszi, hogy újra és újra felfedezzük a testünket.

A maszturbáció a fájdalomcsillapítókat is helyettesítheti. A szóló szex segíthet csökkenteni a menstruáció alatti fájdalmat. Több tanulmány is bizonyítja, hogy a rendszeres maszturbáció pozitív hatással van a menstruáció intenzitására és gyakoriságára. A fizikai szempontok mellett a maszturbáció a mentális egészségre is pozitív hatással van. Az orgazmus során az agy különböző hírvivő anyagokat szabadít fel, amelyek boldogságérzetet biztosítanak. Ez természetesen a kétszemélyes szex mellett a szóló szexnél is működik. Az olyan hormonok, mint endorfinok, az oxitocin és a dopamin hatására igazán jól érezzük magunkat.

Forrás: Blick

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés