ACNEWS

Falhoz vágott két kiscicát a férfi, mindkettő elpusztult

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Őrjöngenek a magyar állatvédők, mert az ügyész csak felfüggesztett börtönbüntetést kért a brutális macskagyilkosra.
Hirdetés
Ad image

Hiába a jogszabály, ha nincs elrettentő ereje, mert a magyar ügyészség túlságosan elnéző, és nem lép fel erélyesen az állatkínzókkal szemben. Pont ez történt Baranya vármegyében, ahol a nyomozás végén az ügyész csupán felfüggesztett börtönbüntetést kért a garázdasággal és állatkínzással vádolt kegyetlen macskagyilkosra.

Ez azt jelenti, hogy az állatkínzó megúszta az igazi büntetést, vagyis a börtönt, hiszen a bíróság az ügyészség által kért büntetésnél súlyosabb ítéletet nem hozhat.

A két kiscica meggyilkolása miatt az ügyészség enyhe ítéletet kért, ez meghívás az állatkínzásra Fotó: Pixabay

,,A vádlott a késő esti órákban visszatért a lakásba, ahol édesapját számonkérte, hogy hol van a fia. Betörte édesapja szobájának az ajtaját. Az apa kiment a házból, a vádlott ettől ideges lett és a házba levő két kölyökmacskát nekidobta a falnak. Az állatok ettől elpusztultak” – nyilatkozta az ATV Híradójának Csordás Hajnalka, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivő helyettese.

„Ez az ügyészi indítvány meghívás az állatkínzásra. Hiszen ez a férfi feszültséglevezető terápiáként ölte meg a két ártatlan kiscicát” – fakadt ki Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány vezetője. Szerinte pont azért javasolta Macskaárvaház, hogy az állatkínzás minősített esetében összekapcsolva a garázdaság tényállásával súlyosabb, elrettentőbb ítéletet hozzanak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés