ACNEWS

Feldman Zsolt: A magyar kormány 1500 milliárd forinttal több forrást biztosított a tervezetten felül a mezőgazdaságnak

A magyar kormány azzal, hogy a háromszorosára emelte a vidékfejlesztési támogatásokat, a gyakorlatban egy olyan óriási lehetőséget adott a hazai agrárium szereplői számára, amely lehetővé tette, hogy 1500 milliárd forint értékben írjon ki pályázatokat a tervezett forrásokon felül - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn, Nagykátán.

Hirdetés
Ad image

A magyar kormány azzal, hogy a háromszorosára emelte a vidékfejlesztési támogatásokat, a gyakorlatban egy olyan óriási lehetőséget adott a hazai agrárium szereplői számára, amely lehetővé tette, hogy 1500 milliárd forint értékben írjon ki pályázatokat a tervezett forrásokon felül – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn, Nagykátán.

Feldman Zsolt, Czerván Györggyel (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselőjével közösen tartott, az agrárgazdaság aktuális kérdéseivel foglalkozó gazdafórumon arról beszélt, hogy a kormány által megnövelt forrásokból a gazdálkodók modernizálhatták a gazdaságaikat és új élelmiszeripari kapacitások létesülhettek.

Hozzátette, hogy ebből a pénzből olyan agrárgazdálkodási programok indulhatnak el, amely a gazdálkodók számára új előnyöket és jobb jövedelemtermelő képességet jelent. „A magyar földön előállított értékek itt fognak maradni ebben az országban, így az agráriumhoz kötődő térségnek a jövőjét közösen tudjuk építeni” – fűzte hozzá az államtitkár.

Hangsúlyozta azt is, hogy a kormány odafigyelt, hogy a gazdálkodók tavasszal megkapják a tavalyi támogatási forrásokat. Hozzátette, a kormány a lehetőséget szeretné biztosítani a Megújuló Vidék Agrárium Programmal és eszerint tervezi a közös agrárpolitikai források felhasználását. „Tervezzenek előre, gondolkodjanak középtávon, ahogy a saját gazdaságuk fejlesztése ezt igényli” – fűzte hozzá a gazdálkodóknak Feldman Zsolt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés