ACNEWS

2024. July 07.   |   Appolónia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Felgyújtotta tanárát a vizsgázó egyetemista

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Az egyetem diákja felgyújtotta professzorát, mert feldühítette, hogy az 4-est adott neki a vizsgájára. Gyilkossági kísérlettel vádolják.
Hirdetés
Ad image

Az eset Romániában, a konstancai Ovidius Egyetemen történt. A 22 éves fiú elismerte bűnösségét, de azt állítja, hogy csak meg akarta ijeszteni a tanárt, és bosszút akart állni a vizsgán kapott 4-esért. (Romániában 10-ig osztályoznak az iskolákban. A 4-es már nagyon rossz jegynek számít.) Most igazságügyi pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá, hogy kiderüljön, tudatában volt-e mit cselekszik.

„Az eddig beadott bizonyítékokból, mint vélelmezett tényállásból kiderült, hogy 2024. június 27-én 11.00 óra körül, miután megbukott a konstancai Ovidius Egyetem Matematika és Informatika Karának egyik típusú vizsgáján, a vádlott visszament a laboratóriumba. Ahol a vizsgáztató tanárt, szándékosan egy 0,5 literes edényből gyógyszeszes itallal locsolta le, majd öngyújtóval meggyújtotta. Ezt követően pedig elzárta az előadóterem ajtaját, hogy a sértett ne tudja elhagyni a laboratóriumot. A tanár lélekjelenlétének köszönhetően, aki kitért, amikor lefröcskölte, és sikerült gyorsan eloltania a lángokat a pólója ujján és a padlón, nem szenvedett égési sérüléseket a testén. Így nem szorult orvosi ellátásra” – közölte a News.ro által idézett ügyészség.

A diák pénteken jelenik meg a konstancai bíróság előtt, ahol indítványozzák, hogy 30 napra előzetes letartóztatásba helyezzék.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés