ACNEWS

Forma-1: Gasly felsóhajtott Ocon menesztésének hírére

Ocon, Alpine / Fotó: Shutterstock
Ocon, Alpine / Fotó: Shutterstock
A monacói nagydíjon történt botrányos ütközés óta a vétlen francia pilóta először reagált arra, hogy csapattársa távozik az Alpine-tól.
Hirdetés
Ad image

Nagy kő esett le Gasly szívéről, mert az Alpine nem hosszabbította meg agresszív csapattársa, Esteban Ocon szerződését a 2025-ös idényre. Pierre a Monacói Nagydíjon még ordítva szidta Esteban Ocont a csapatrádión. Erre meg is volt minden oka, hiszen riválisa rögtön a rajtot követően hátulról felöklelte őt. De úgy, hogy kocsijával két méter magasba repült. Azóta kiderült, hogy Oconra nem tart igényt a francia csapat, Gaslyra viszont igen. Őt az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján faggatták erről az újságírók. Pierre Gaslyt igyekezett diplomatikus választ adni a csapattársával kapcsolatos kérdésre reagálva – írta az f1vilag.hu.

„Igen, ez… Csak egy kicsit átgondolom a dolgot, mert tudom, hogy minden egyes szót figyelni fogtok, ami elhangzik — mondta Gasly némi tanakodás után. – Hosszú története van Esteban és az én kapcsolatomnak. És azt hiszem, az elmúlt másfél évben sikerült nagyon professzionálisan együtt dolgoznunk és együttműködnünk. Ezt fontos megemlíteni. Nem mindig volt könnyű, képzelhetitek, két nagyon versengő pilóta esetében. De igen, figyelembe véve a történetet köztünk, azt hiszem, jó volt. Szóval igen, ehhez tartom magam.”

Gaslyt aztán később egy újságíró megkérdezte arról is, változtak-e a csapaton belüli „játékszabályok” a monacói események miatt. „Nos, azt gondolom, a monacói irányelvek elég világosak voltak. Sajnos a pályán nem ez történt. De igen, elég magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy a jövőben nem fogunk szembesülni ilyen problémákkal” — fogalmazott a francia versenyző.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés