ACNEWS

Gálvölgyi-botrány: bocsánatot sem kértek a mentők a családtól

Kírának esélye sem volt a túlélésre/Fotó: OMSZ
Kírának esélye sem volt a túlélésre/Fotó: OMSZ
A mentők diszpécsere nem hibát, hanem alighanem bűnt követett el, amikor szándékosan nem küldött autót a fuldokló Gálvölgyi Jánosért.
Hirdetés
Ad image

Ezrek szidják a mentőszolgálatot, amiért a fuldokló, légszomjjal küzdő Gálvölgyi Jánoshoz nem küldtek segítséget.

Mint azt az AcNews is megírta, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség ismeretlen tettes ellen. Egy mentős ugyanis indulatosan rácsapta Gálvölgyi Dorkára a telefont, amikor az édesapjához segítséget kért. Előtte Dorka nővére, Judit már kétszer is – az első alkalommal 40 perccel korábban – hívta a mentőket, de az el sem indult.

Miután a mentőszolgálat megtagadta a segítséget Gálvölgyi Jánostól, lányai vitték kórházba őt. Ott rögtön kiderült, hogy a Kossuth-díjas színész tüdőembóliát kapott, azonnal az inztenzív osztályra került, lélegeztetőgépre tették, még mindig mélyaltatásban van.

Pénteken az AcNews az alábbi kérdéseket küldte el Győrfi Pálnak, a mentők szóvivőjének.

Lezárult a vizsgálat a Gálvölgyi-ügyben?

Kiderült, hogy a diszpécser hibás volt-e?

Bocsánatot kértek már a Gálvölgyi családtól?

Az OMSZ első két kérdésére adott válaszából kiderült, ami a laikus számára is egyértelmű volt. Hibázott a diszpécser, azonnal mentőt kellett volna küldeni a fuldokló, félrebeszélő beteghez. Az AcNews úgy tudja, a vétkes mentős, vagy a mentőszolgálat még csak bocsánatot sem kért a Gálvölgyi családtól. Erről a közpénzből fizetett Győrfi Pál csapata a hozzánk eljuttatott válaszában érthetetlen módon hallgat, mint a sír.

Eközben a segélyhívások kezelésének visszamenőleges ellenőrzését rendelte el Pintér Sándor belügyminiszter, miután egy óra alatt sem ért ki a Kossuth – díjas színészhez a mentő. A Népszavát Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófőnöke arról is tájékoztatta, hogy Pintér állásfoglalást vár azzal kapcsolatban, hogy indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.

Az internet viszont nem felejt. Nemrég egy mentős dolgozó meglopott egy beteget, aki történetesen egy rendőr volt, ezügyben is nyomoz a rendőrség. Nyilván oka volt annak, hogy a rendőrség egy fedett nyomozóra bízta a beteg áldozat szerepét, a mentős pedig simán besétált a csapdába.

De büntetőeljárás indult egy lajosmizsei eset kapcsán is, amikor mentő sofőrje szándékosan a fékbe taposott, hogy így ültesse le a beteg Lakatos Istvánt. Szerencsétlen férfi úgy esett előre, hogy beverte a fejét, és meghalt. A mentők az ő családjától sem kértek bocsánatot.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés