ACNEWS

Gerendai kivásárolta Orbánt: övé lett Kádár

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A legendás pesti kifőzdét, a Kádárt Gerendai Károly vásárolta fel. Az étterem ősszel nyithat újra, némi változással az eddig megszokottakhoz képest.
Hirdetés
Ad image

Újra kinyitja kapuit a Klauzál téri Kádár Étkezde. A legendás pesti kifőzde a Covid idején zárt be, azóta nem sikerült újra nyitni. Az Index azonban most arról számol be, hogy Gerendai Károly nemrégiben felvásárolta az ingatlant, illetve magát a brandet is. Némi elengedhetetlen felújítást követően pedig újranyithat az 1957-ben, Kádár Béla által alapított, majd Orbán Sándor által egészen a bezárásig vitt étterem. A hírek szerint a koncepció egy az egyben ugyanaz lesz, amit megszokhattunk már az évtizedek során, egy kis csavarral.

Nehézségek támadtak

„Tenner Beni, a Costes Catering részlegünket vezető kollégám hívta fel rá a figyelmemet, hogy eladó a legendás Kádár Étkezde, én pedig 24 órán belül eldöntöttem, hogy ebbe a kalandba is belevágunk, ugyanis a Kádár Étkezde olyan színfoltja volt a városnak, amit nem szabad veszni hagyni.” – mondta az Index érdeklődésére Gerendai Károly. A szemfüleseknek ez egyébként nem lehet meglepetés, hiszen már a Gourmet Fesztiválon is önálló standdal rendelkezett az étterem május végén. Ez pedig az üzletember szerint nem volt véletlen. „Azért vettünk részt, mert úgy gondoltuk, hogy utána nem sokkal már megnyithatunk majd, de olyan váratlan nehézségek akadtak, amelyek megoldásával csak mostanra végeztünk. Ezért a konyhai felújítást most tudjuk végre megkezdeni, és remélem, az ősz elejére már tényleg mindennel elkészülünk.” – mesélte Gerendai.

Az említett nehézségek közé tartozott az, hogy a konyhának, a szagelszívásnak, a raktárnak már teljesen más előírásoknak kell megfelelnie, mint 1957-ben. Ahhoz, hogy a megfelelő méreteket ki tudják alakítani, végül megvásárolták a szomszédos lakást is. De a vendégtér kinézete nem változik, a lambéria megmarad, talán még az agancsok is. Így lényegében a régi bútorokkal, régi étlappal fog újranyitni a hely és Takács Lajos séf is a régi recepteket fogja követni. „A receptúrákat úgy vettük át a korábbi tulajdonostól, Orbán Sándortól, hogy azért ők is azt mondták: az ételek elkészítése mindig függött attól is, hogy éppen milyen alapanyaghoz jutottak hozzá. De a cél az, hogy az eredeti ízeket és hangulatot keltsük életre, ne modernizáljuk, ne gondoljuk újra. A régi Kádárt szeretnénk újraéleszteni, és nem egy másik Kádár nevű helyet nyitni” – mondja Gerendai.

Nem ez lesz az egyetlen változás

A fentiek mellett még két fontos változás lesz. A régi módszert, miszerint bemondásra fizettek a kijáratnál a vendégek, az új tulajdonos nem tudja garantálni. A rendeléseket ugyanis azonnal fel kell vinni a NAV-os gépbe, nehogy hiba csússzon a számításba. Tervük szerint a vendéglő nem fog bezárni az ebédidő leteltével, hanem megpróbálkoznak a vacsorával is. Azonban ezeken kívül maradnak az agancsok, a kockás abrosz, sőt a régi csapatból is megpróbálnak néhány dolgozót bevonni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés