ACNEWS

Gigakoncertre készül Csepregi Éva

fotó: Cepregi Éva jóvoltából
fotó: Cepregi Éva jóvoltából
Orvos akart lenni, de közbeszólt a Ki mit tud... Most zeneterápiával segíti a sérült fiatalokat, és közben egy gigakoncertre készül.
Hirdetés
Ad image

– Szerinted melyek azok a dalaid, amik ma már gyöngyszemei a magyar könnyűzenének?

– A Neoton életműből a Holnap hajnalig, a Santa Maria, a Nyár van, és a 220 felett.

– Volt beleszólásod a dalok elkészítésébe?

– Kialakult egy jó munkakapcsolat, jó dalokat írtak nekem, amibe felesleges lett volna beleszólni. A szóló lemezeknél már több lehetőségem volt, később pedig már magam is írtam szövegeket. Az utolsó lemeznek, az Újra tervezésnek mindegyikét.

– Japánban, a Távol-Keleten szinte megőrültek egykor a Neoton Famíliáért, világsztárokkal együtt léptetek színpadra…

– 1988-ban a szöuli olimpián Mándoki Lászlóval énekeltük a Korea című dalt. Fantasztikus világsztárokkal találkoztunk. Ott volt például Mirelle Mathieu, a világ egyik legcsodálatosabb énekese. 1989-ben volt az utolsó Yamaha Fesztivál, a búcsú, és arra is meghívást kaptunk. Az volt a harmadik kinti szereplésünk. Azon Stevie Wonder volt a legnagyobb sztár vendég, és mi vele énekeltünk. Közelről láttam, felléptem és próbáltam ezekkel az emberekkel. Csodálatos pillanatai az életemnek.

– És ma? Mit tapasztalsz, ha kimész az utcára, mondjuk vásárolni?

– Én örülök, ha megismernek, ha rám mosolyognak, ha szóba elegyednek velem. Nem változtam, csak nagyobb lett a „családom”.

– A zene mellett mivel foglalkozol?

– 1995 óta van egy alapítványom, aminek én vagyok az elnöke. Ez a Fényszóró Kulturális Alapítvány. Az intézetekben élő sérült, halmozottan sérült fiatalok kulturális életéért dolgozunk. Augusztus 20-án kaptam egy állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, és a méltatásban ez is benne volt. Jól esett, hogy erre odafigyelnek. Indítottunk egy zene terápiás foglalkozást több intézetben is Pest megyében.

Csepregi Éva

– Mi lesz január 6-án?

– Szólóban fogok fellépni a Papp László Sportarénában, amin egy általam összeállított zenekar fog kísérni, és természetesen fellépnek majd a Neoton együttes sztárjai is: Végvári Ádám és Baracs János, akikkel negyven évig voltunk együtt a Famíliában. Ebben a felállásban velünk játszik Lukács Andi zongorán, Lukács Laci gitáron, és a fiam Heatlie Dávid fog dobolni. Eljátszunk néhány népszerű dalt. Aztán a saját lemezeimről adok elő, és a Neotonnal énekelt szólószámokból .

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés