ACNEWS

Begombázva hajlongott az amerikai miniszter a kínai elnökhelyettes előtt – videó

Fotó: képernyőkép
Fotó: képernyőkép
Nevetséges diplomáciai bakit követett el az amerikai pénzügyminiszter, mikor a kínai elnökhelyettes előtt hajlongott. Állítják: be volt gombázva.
Hirdetés
Ad image

Hallucinogén gombák tehetnek arról, hogy Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter asszony hajlongott a kínai miniszterelnök-helyettes előtt. Állítólag azért, mert a találkozójuk előtt négy adag gombás ételt rendelt vacsorára egy étteremben.

A Jian shou qing gomba része volt annak a hagyományos menüsornak, amelyet Yellen a pekingi Yi Zuo Yi Wang étteremben fogyasztott el. Ennek a gombának sajátossága, hogy ha nem főzik meg alaposan, akkor pszichedelikus tulajdonságokkal rendelkezik. A 76 éves, tekintélyes politikust a republikánus ellenfelei is tűz alá vették, július 9-én nő létére hajlongott a kínai elnökhelyettes, He Lifeng előtt.

Mostanra felmerült, hogy a viselkedése a gomba miatt lehetett, amit Yellen annyira szeretett – bár az étterem azt állítja, hogy a gombát megfelelően készítették el.

„A személyzetünk észrevette, hogy nagyon szerette a gombát. Négy adag jian shou qinget rendelt. Rendkívül varázslatos nap volt” – tette közzé az étterem.

A kétnapos út során Yellen találkozott magas rangú kínai tisztviselőkkel, köztük Li Csiang miniszterelnökkel, Liao Min pénzügyminiszter-helyettessel és Pan Gongshenggel, a kínai központi bank új kommunista párti vezetőjével.  A He Lifeng előtt tett többszöri meghajlása után Yellen-t azzal kritizálták, hogy gyengeséget mutat Amerika nevében. Nem volt tisztában azzal, hogy amerikai tisztviselőként meghajolni a protokoll megsértése – írja a DailyMail.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés