ACNEWS

2024. October 04.   |   Ferenc napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Gyászolja a gödöllői Farkasember a világhírű medvéjét, Brumikát

Fotó: Horkai Zoltán/Facebook
Fotó: Horkai Zoltán/Facebook
Meghalt Horkai Zoltán gödöllői medvéje, Brumi, a ragadozó vasárnap este az örök vadászmezőkre távozott, januárban lett volna 32 éves.
Hirdetés
Ad image

Gyászolja Horkai Zoltán, a gödöllői Farkasember a hűséges barátját, a hatalmas kamcsatkai és európai hibridmedvét, Brumit, aki vasárnap este az örök vadászmezőkre költözött. A 400 kilós nagyragadozó januárban lett volna 32 éves. Gazdája szép temetést tervez neki a farmon, a saját erdője mélyén.

„Brumika hétéves volt, mikor Pécsről hozzám került, addig egy fatelepen tartották 4×10 méteres ketrecben – mesélte az AcNews-nak a világhírű Farkasember. – Sok filmet forgattam vele, eljutott Németországba, Ausztriába, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, fél Európáét bejárta. Nálunk a farmon egy 40 méter széles, 100 méter hosszú erdő volt az otthona. Egy farkas volt a lakótársa, aki állandóan szemtelenkedett vele. Hátulról belemart Brumikába, utána mindig elszaladt. Addig csinálta ezt, amíg a medve elkapta, és egy mozdulattal letépte, majd eldobta a farkas fejét.”

A hatalmas medvének akkora ereje volt, hogy egy mogyoródi forgatás során az egy tonnás betonrönköt lazán odébb rakta. Horkai Zoltán pár éve forgatott vele utoljára, akkor Brumika A mi kis falunk egyik epizódjában tűnt fel. A medve a szerepe szerint Pajkaszegen a két színészt, Gyurit és Szifont felkergette a fára. A rendező, Kapitány Iván azt kérte Horkaitól, hogy a medve fusson el a fa előtt, amin a színészek kikötözve ücsörögtek, hogy le ne essenek.

Brumika már az örök vadászmezőkön eszi a mézet Fotó: Horkai Zoltán

„Az első alkalommal Brumika hibátlanul végrehajtotta a feladatot. Azonban a maci épp nem a fa előtt, hanem mögötte vágtatott el. A rendező addig könyörgött, míg megismételtük a jelenetet. Csakhogy a medve nem akart előjönni, ezért egy daruval felemeltük és kiborítottuk a ketrecből. Erre Brumika vágtatni kezdett, a fa felé, majd lefékezett és felugrott a törzsére. Fölötte meg pont a két színész ücsörgött, akik próbáltak feljebb menekülni, de a hevedertől nem tudtak. Erre úgy betojtak, hogy egy árva hang nem jött ki a szájukon. Pedig a szerepük szerint beszélgetniük kellett volna egymással.”

Horkai Zoltán szerencsére nem maradt mackó nélkül, már nyolcéves Mocmoc, a 350 kilós barnamedvéje. Zoltán kis bocs korától neveli őt, sokáig birkózott vele, de egy ideje a saját testi épsége érdekében lemondott erről a szórakozásról.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés