ACNEWS

Gyermekápoló zaklatta a beteg tinédzserlányt

Szexuális erőszak minősített esete miatt folyik az eljárás.

Hirdetés
Ad image

Szexuális erőszak minősített esete miatt folyik az eljárás.

A középsúlyosan értelmi fogyatékos lányt egy gyermekotthon ápolója zaklatta szexuálisan. A szörnyű eset rendszerszintű problémákra is rávilágít: az anya szerint Szirka helyhiány miatt került javítóintézetbe egy egészségügyi ellátást is biztosító intézmény helyett – írja a Blikk.

Szirka – mint azt szakértők is megállapították – nehezen kommunikál, az iskolában sem tudják feleltetni, vizsgáztatni, ezért az oktatása 2020-ban megszakadt.

„A kislányomnak volt egy alapbetegsége, felmerült az autizmus és egy nagyon enyhe fogyaték, ezért rengeteg vizsgálatra vittem, hogy kiderüljön, mi a baj. 2018-ban itthon kapott egy nagyon súlyos epilepsziás rohamot. A Heim Pál kórházban kezelték, ahol lumbálták, mert agyvelőgyulladásra gyanakodtak. Nagyon sok gyógyszert kipróbáltak rajta, amitől a mentális állapota rohamosan romlott. Folyamatosan vitt minket a mentő a kórházba” – mondta a napilapnak az édesanya, akinek lánya ez idő alatt megjárta a pszichiátriát, majd bevitték a Kornis Klára Gyermekotthonba.

Az anyja szerint drogfüggő, prostituált fiatalkorú bűnözők közé került.

„Amikor bementem Szirkához, elborzadtam, hogy a lányom javítóintézetbe került. Szirka zokogva kérte, hogy tegyek valamit, mert megölik a többiek. Összevissza volt verve, a teste tele volt sebekkel, kék-zöld foltokkal. Számon kértem a nevelőt, aki azt felelte, Szirka védje meg magát, ahogy tudja – magyarázta feldúltan az anya.

Kiderült az is, hogy Szirkát szexuálisan molesztálta az egyik ápoló.

Az egyik nevelő látta, hogy a férfi Szirka mellét fogdossa a póló alatt, majd ráhajol a gyermekre. Szirka szerint az ápoló a nadrágjába is benyúlt. A gyám a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére közölte: befejezték a nyomozást, az iratokat pedig idén vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek. A Fővárosi Főügyészségen szexuális erőszak minősített esete miatt folyik az eljárás, amelynek egy gyanúsítottja van.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés