ACNEWS

Halottasházzá alakította az idősek otthonát egy ápolónő

Nem elég a 13. havi nyugdíj. /Fotó: Pixabay
Nem elég a 13. havi nyugdíj. /Fotó: Pixabay
Hirdetés
Ad image

Egy olaszországi idősek otthonának egyik alkalmazottját azzal gyanúsítják, hogy legalább 16 betegnek túlzott mennyiségű érzéstelenítőt adott be. Állítólag ez vezetett a halálukhoz. 

A nyomozók szerint feltűnő volt a dél-olaszországi Foggia városában található idősek otthonában 2022 novembere és 2023 februárja között bekövetkezett halálesetek magas száma. Az első exhumálások már kezdődtek, és a következő napokban folytatódnak a halottkémmel összehangolva – jelentette az olasz média.

A holttesteken boncolást és toxikológiai vizsgálatokat végeznek.

Ezek során a midazolam, egy olyan benzodiazepin nyomát fogják vizsgálni, amelyet csak szájon át, intramuszkulárisan és intravénásan adhat be az egészségügyi személyzet a kórházakban.

A gyógyszer a központi idegrendszerre hat, és álmosságot, izomlazítást és rövid távú memóriavesztést okoz. Az egyik leggyakoribb mellékhatás az általa okozott súlyos légzési problémák. Nagy dózisok rövid időn belül halálhoz vezetnek.

Az ügyészek úgy vélik, hogy a vizsgált alkalmazott véget vetett azoknak a rákos betegek szenvedésének, akiket azért hoztak a létesítménybe, mert haldokoltak és ellátásra szorultak. 

A gyanúsított gondozónőt azonban nem tartóztatták le, hanem egyelőre áthelyezték egy másik szolgálati helyre – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés