ACNEWS

Herczeg Zoltán ezért nem retteg a börtöntől

Herczeg Zoltán / Fotó: Youtube-képernyőkép
Herczeg Zoltán / Fotó: Youtube-képernyőkép
Az ismert divattervezővel szemben csak kábítószer-birtoklás miatt emelt vádat az ügyészség, ennek ellenére börtönbe zárnák.
Hirdetés
Ad image

A drogügyei miatt meghurcolt Herczeg Zoltán állítása szerint mára teljesen tiszta lett, lejött a szerről. Mostanában egy árverésen vett lakását újítgatja fel, de továbbra is jól érzi magát a divat világában. „A barátaim elküldték nekem az ügyészségi közleményt, de nem stresszelem magam miatta. A börtönt is csak azért éltem túl, mert nem rettegtem, hanem törekedtem arra, hogy a jelenben éljem meg a legjobbat – reagált a hírre az AcNews-nak a divattervező. – Odabent megtanultam, hogy abból kell kihozni a legtöbbet, a legjobbat, ami most van. Jelenleg is itt, a kanapén ülve, kávézva élvezem a napsütést. Utána varrónőhöz megyek, ügyfelekkel találkozom, szóval élem az életem.”

Herczeg Zoltán elárulta, a börtönben megírta a Divatmajom a ketrecben című könyvét, ami sikeres lett. „Divattervezőként új kollekciót gyártok, árverésen vettem egy lakást, most annak a felújítása vár rám – sorolta a divattervező. – A párommal, Mariannal van egy közös álmunk: kiköltözünk majd a Dunakanyarba, egy ökofarmon szeretnénk élni. Ötvenéves vagyok, ez a legjobb férfikor a megvalósításra.” Hogy mennyi ideje jut minderre, az majd a bírósági tárgyaláson eldől.

Mint azt az AcNews megírta, Herczeg Zoltánt kábítószer-kereskedelem és -birtoklás gyanújával tartóztatták le 2022 októberében. Herczeggel szemben csak kábítószer-birtoklás miatt emeltek vádat. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést indítványozott a divattervező és társa ellen, kábítószerbirtoklás és terjesztés miatt. A divattervező majdnem fél évet töltött letartóztatásban, majd házi őrizetbe került. Négy hónappal később, tavaly augusztus 21-én levették róla a műholdas nyomkövetőt. Herczegnek az ügyvédje, dr. Keviczky Zoltán megtiltotta, hogy válaszoljon a vádemeléssel, a büntetőeljárással kapcsolatos bármilyen kérdésre. Ő viszont készséggel válaszolt lapunknak.

„Bár hivatalos értesítést még nem kaptunk a vádhatóságtól, eltúlzottnak tartjuk az ügyészség indítványát. A letöltendő börtönbüntetés helyett felfüggesztett szabadságvesztésre számítunk” – nyilatkozta az AcNews-nak dr. Herczeg Zoltán ügyvédje.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés