ACNEWS

Marihuána és kokain birtoklása miatt tartóztatták le az ismert magyar divattervezőt

Barátja, Czutor Zoltán szerint csőbe húzták, vagy leszámolásként terelték  Herczeg Zoltánra a gyanút.

Hirdetés
Ad image

Barátja, Czutor Zoltán szerint csőbe húzták, vagy leszámolásként terelték  Herczeg Zoltánra a gyanút.

Rendőrök csaptak le október 21-én H. Zoltán ismert divattervezőre. A férfi letartóztatását vasárnap elrendelték, mivel lakásán jelentős mennyiségű kábítószer-gyanús anyagot találtak. A hatóság kiterjedt nyomozást folytat, mivel felmerült, hogy H. kereskedett is a droggal. Az üggyel kapcsolatban a közéletben ismert nevek is felmerültek, köztük ellenzéki politikusok és egy újságíró is – tudta meg a Magyar Hang.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – az elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. Az anyagokat szakértők vizsgálják. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja.” – írta a Blikk.

Czutor Zoltán  zenész az Indexnek megerősítette, hogy Herczeg Zoltánról van szó. A zenész és a divattervező ismeretsége több évtizedre nyúlik vissza – bár részleteket nem tud az ügyről, nehezen tudja elképzelni, hogy Herczeg Zoltán droggal kereskedett volna.

„Pontosan tudjuk, hogy ebben a körben, amelyben Herczeg Zoltán mozog, illetve a politikusok körében is – függetlenül attól, hogy ki van kormányon – hogyan élnek, hogy szórakoznak az emberek. Én Herczeg Zolit 30 éve ismerem, de ez idő alatt soha nem beszéltünk egyszer sem kábítószerről. Lehet, hogy néha tolt valamit, de engem egyszer sem kínált semmivel. Persze lehet, hogy ettől függetlenül ő a keresztapa, csak ez olyan életszerűtlen lenne”– mondta a megkeresésünkre Czutor.

„Nekem leszámolásízű a dolog, van egy ilyen érzésem, állítólag csőbe húzták, de nyilván részleteket én sem tudok az ügyről. De tegyük fel, hogy díler – a Zoli nem most jött le a falvédőről, egy díler nem tart ipari mennyiségű drogot otthon, ez életszerűtlen lenne. Mert ugye ahhoz, hogy letartóztassák, akkora mennyiséget kellett találniuk a lakásban, hogy ne fogyasztónak, hanem kereskedőnek tűnjön.”- tette hozzá.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés