ACNEWS

Hol kell a legkevesebbet dolgozni Európában

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Hát nem Magyarországon, azt mindannyian érezzük. Sőt, az európai átlagnál is többet dolgozunk. Az Eurostat felmérést készített e témakörben.
Hirdetés
Ad image

Kiderült, a magyarok többet dolgoznak, mint a németek, az osztrákok, de kevesebbet, mint a lengyelek vagy a románok.

A 20-64 évesek tényleges heti munkaideje főállásban az EU-ban átlagosan 36,1 óra volt – 2023-ban.

Az uniós országok közelebbi vizsgálata jelentős különbségeket tár fel. A leghosszabb heti munkaidőt Görögországban (39,8 óra), Romániában (39,5 óra), Lengyelországban (39,3 óra) és Bulgáriában (39,0 óra) regisztrálták.

Ezzel szemben Hollandiában volt a legrövidebb a munkahét (32,2 óra), majd Ausztria (33,6) és Németország (34,0) következik.

Magyarországon ez az idő 37.8 óra, pont annyi, mint a cseheknél. Kicsit több mint a szlovákoknál (37,6) Ez bizony meghaladja az európai átlagot.

Az EU-ban a leghosszabb munkahetet a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és halászat (41,5 tényleges munkaóra), a bányászat és kőfejtés (39,1), valamint az építőipar (38,9) gazdasági tevékenységek, míg a legrövidebb munkahetet a háztartások mint munkaadók (26,7 óra), az oktatás (31,9) és a művészet, szórakoztatás és szabadidő (33,0) tevékenységek esetében regisztrálták – írja az Eurostat, ahol egy térképen megnézhető, melyik országban hány órás a munkahét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés