ACNEWS

Holnaptól sztrájkol a Lufthansa – Rengeteg utas érintett

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Több mint 100 000 Lufthansa-ügyfélnek kell járattörlésekre és késésekre készülnie kedden és szerdán. A földi személyzet sztrájkol.
Hirdetés
Ad image

A Verdi szakszervezet ismét sztrájkra szólítja fel a földi kiszolgáló személyzetet a kollektív tárgyalások jelenlegi fordulójában. A szakszervezet vasárnap jelentette be, hogy a dolgozók kedd hajnali 4 órától szerda reggel 7.10-ig sztrájkolnak. A sztrájk Frankfurt, München, Hamburg, Berlin, Düsseldorf, Köln-Bonn és Stuttgart repülőtereit érinti.

A munkabeszüntetés oka: Marvin Reschinsky, a Verdi tárgyalója „kirívóan antiszociálisnak” nevezte a Lufthansa jelenlegi ajánlatát. A Lufthansa most egy speciális járatterven dolgozik. Azonban ismét több mint 100 000 utas érintett – magyarázta a légitársaság.

A bértárgyalások szerdán folytatódnak. A Lufthansa a múlt héten új ajánlatot nyújtott be. A légitársaság szerint ez tizenkét hónapon belül legalább mintegy 10 százalékos béremelést és összesen 3000 eurónyi adómentes inflációs kompenzációs prémium azonnali kifizetését írja elő. A kollektív munkaszerződés 25 hónapra szól – írja a krone.at.

A Verdi 12,5 százalékos béremelést követel a Lufthansa 25 000 földi alkalmazottja számára, valamint legalább havi 500 eurót tizenkét hónapon keresztül. Verdi emellett 3000 eurós prémiumot is követel az infláció ellensúlyozására.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés