ACNEWS

Horror az M5-ösön: autókat tört össze a leszakadt nagyfeszültségű kábel

Illusztráció
Illusztráció
Leszakadt magasfeszültségű légkábel okozott súlyos balesetet Kecskemétnél, a rendőrség nyomoz a rendhagyó balesetben.
Hirdetés
Ad image

Három autót és egy katonai terepjárókat szállító kamiont is összetört egy leszakadt nagyfeszültségű kábel az M5-ös autópályán Kecskemétnél. Szerencsére áram nem volt a vezetékben. De úgy beleakadt a sodrony a kamion vezetőfülkéjébe, hogy álló helyzetre fékezte a sok tonnás monstrumot. Személyi sérülés nem történt, viszont az, hogy mikor fog fizetni a biztosító, kérdéses. A rendőrség nyomoz az ügyben – adta hírül az Index.

„Egyszer csak azt láttam, hogy egy fekete huzal elébem csapódott, felrántotta a motorháztetőt és összetörte a szélvédőt meg az autót” – mondta az RTL Híradó stábjának Guba János, az egyik sérült autó sofőrje. A becsapódás után a mellette haladó autónak is nekiütközött a vezeték. 

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.  Az MVM Démász Áramhálózati Kft. tájékoztatása szerint „egy 132 kilovoltos távvezeték szakadt le, amely a kérdéses időpontban feszültségmentes volt, személyi sérülés nem történt”. Tájékoztatásuk szerint egy másik vállalat Ballószögön éppen naperőművet épít, ehhez akartak optikai kábelt cserélni, és „a másnapi sodronycsere technológiai előkészítése zajlott”. A munkákat állítólag szakszerűen végezték el, de pont az a sodrony tört el, amelyet le akartak cserélni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés