ACNEWS

Horror Pesterzsébeten: vadászsólyom csapott le a kiskutyára

Vadászsólyom / Fotó: wikimedia - Alvesgaspar
Vadászsólyom / Fotó: wikimedia - Alvesgaspar
Csak kevésen múlott, hogy Hachiko, a 4 és fél kilós yorki kiskutya nem lett a vadászsólyom vacsorája, a szeme így is megsérült.
Hirdetés
Ad image

Hosszú ideje annak, hogy a ragadozómadarak behúzódtak egészen Budapest belvárosáig. A Parlament körüli bérházak padlásán tanyázó sólymok, ölyvek gyakran lecsapnak a gyanútlan galambra, a játszadozó kölyökmacskára és az apró kiskutyára is. De érdemes odafigyelniük a város szélén élő állattartóknak is, mert ott még nagyobb veszély fenyegeti a házi kedvenceket. Tóthné Virág Krisztina hosszú pórázon sétáltatta a 4 és fél kilós yorkiját, Hachikót. Amikor majdnem tragédia történt.

Görbe kutyát egy holló akarta vacsorára magának Fotó: Hegedüs Csilla

Hachiko keservesen felsírt

„Egyszerűen sokkot kaptam!” mesélte Krisztina a Metropolnak. – Sétálni mentem a kiskutyámmal. Mi évek óta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és rendelőintézet mögötti erdős, patakos, mezős területre szoktunk kijárni… Amikor kiértünk a mezős területre, észrevettem egy férfit, aki repteti a madarát. A madár lábán volt egy csengő. Feldobta a férfi, a madár elrepült, rászállt egy fára, majd visszatért hozzá. Mi szemből közeledtünk hozzájuk, köszöntöttük egymást, majd néhány lépéssel később elszabadult a pokol…”. 

Hachiko keservesen felsírt, gazdája akkor látta, hogy a vadászsólyom megtámadta a kedvencét. Próbálta letépni a szárnyast a kiskutyáról, ebben segített neki a solymász is. Ennek ellenére percekig tartott, mire sikerült leszedni a felajzott sólymot a vérző kutyusról. Krisztina még a madarász telefonszámát sem kérte el, úgy rohant az állatorvoshoz Hachikóval. Az orvos szerint egy milliméteren múlott a kiskutya szeme világa. Hachiko azóta retteg azon a mezőn, sétáltatás közben nem is lehet átvezetni rajta.

Görbét egy holló akarta megenni

„Hachiko jó úton van a gyógyulás felé, de azon a mezőn még ma is csak jutalomfalattal lehet átcsalni. A solymász azóta hiába próbálom megtalálni, hogy legalább az állatorvosi költség felét kifizettesse” – mondta az AcNews-nak Krisztina.

„Nekünk egy Görbe nevű, spániel kutyusunk van. Kölyök volt még, amikor meglátogattuk Nyíregyháza -Sóstóhegyen a nagymamát. Miközben kint beszélgettünk a kertben, Görbe vidáman nyargalászott a fűben. Amíg egy nagy holló rá nem szállt a hátára. Szerencsére a kutyánk lehasalt, négy lábbal kapaszkodott a földbe, miközben a holló próbálta a magasba emelni – mesélte az AcNews-nak Hegedüs Csilla dietetikus. – Futottam a kiskutyához, közben a madár lassú szárnycsapásokkal elrepült.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés