ACNEWS

Hős civilt lőttek le az izraeli katonák

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A 37 éves férfi kiugrott az autójából és rálőtt a terroristákra - az izraeli katonák összetévesztették az egyik támadóval, és megölték.
Hirdetés
Ad image

Négy izraeli meghalt és öt megsebesült a támadásban, amelyet a Hamász vállalt magára – a terroristák is meghaltak. Tragikus módon az egyik halálos áldozat egy civil volt, aki bátran közbelépett a támadás során, és rálőtt a terroristákra.

A két palesztin terrorista tüzet nyitott egy buszmegállóban, majd vissza akartak térni az autójukhoz. Két szolgálaton kívüli katona, akik a gázai övezeti tűzszünet idején néhány napot otthon töltöttek, és éppen a frontra tartottak, nekiment a támadóknak. Az utca túloldalán Castlemen kiugrott az autójából, hogy szintén tüzet nyisson a terroristákra.

Ezen a felvételen látható, ahogy Castleman kiugrik az autóból, hogy megtámadja a terroristákat:

A katonák azonban azt hitték, hogy az izraeli civil is a terroristák közé tartozik, és végül lelőtték a 37 éves férfit. Egy másik, a közösségi médiában megosztott videón Castleman látható a földön, feltartott kezekkel. Amikor megpróbált felállni, a katonák ismét rálőttek. A Times of Israel szerint a tévesen azonosított áldozat azt kiabálta: „Ne lőjetek, ne lőjetek!”.

Castlemant kórházba szállították, ahol az orvosok röviddel később elvesztették az életéért folytatott harcot, és halottnak kellett nyilvánítaniuk – írja a krone.at.

A Hamász nem sokkal később magára vállalta a támadást. A két elkövetőt „dzsihád mártírjaiként” dicsőítették.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés