ACNEWS

Húsz művész dolgozta fel a Miénk itt a tér című LGT-dalt

Többek között Rózsa Magdi, Oláh Ibolya és Járai Márk is szerepel a feldolgozásban.

Hirdetés
Ad image

Többek között Rózsa Magdi, Oláh Ibolya és Járai Márk is szerepel a feldolgozásban.

Mint írják, a VOLT FILM által jegyzett Road Movie-sorozat új, 16. epizódja ezúttal bejárja Magyarországot, a dalhoz pedig Török Ferenc készített klipet.

A Miénk itt a tér című dal 2021-es feldolgozásakor az LGT-tagok – Karácsony János, Presser Gábor és Solti János – mellett Bagossy Norbi, Beck Zoli, Födő Sándor, Járai Márk, Lábas Viki, Oláh Ibolya, Papp Szabi, Rúzsa Magdi, Sena, Sipeki Zoltán, Szabó Attila, Szabó Tamás, Vitáris Iván, Wunderlich József és Zorán vonult stúdióba. A nyár eleji felvételen Kiss Tibi is megjelent, aki hosszú idő után először ebben a dalban szerepel, amelynek ötletgazdája Radnai Péter.

A dalszerző Presser Gábor aktívan részt vett a feldolgozás elkészítésében. Nemcsak jelen volt a stúdióban, hanem a hangkeverés is az ő munkáját dicséri. „A Miénk itt a tér egy '73-mas szerzemény. Arról az érzésről szól, amikor néha átmentünk Budára és megnéztük, hogy milyen szép is az. Aztán hazamentünk a régi gangos házakba. Én ezt egy egyszerű dalnak szántam, de tapasztalom, hogy a zeneszámoknak lehet egy saját élete, amit nem a szerző szült. A Miénk itt a térnek sok élete született az évtizedek során” – idézi a közlemény Presser Gábort.

A Road Movie-sorozat küldetése, hogy hazai szerzők, előadók közreműködésével járja körbe a történelmi Magyarországot, a sokak által szeretett előadók szemüvegén és élményein, dalain keresztül mutatja be, kinek mit jelent egy város, falu, régió vagy akár csak egy utca, egy tér – olvasható a közleményben.

 „A Road Movie az elmúlt két évben 15 helyen járt, szerte az országban, 15 magyar várost, tájat mutatott be, határon innen és túl. Ez a dal most lehetőséget adott arra, hogy sok-sok élő legenda és fiatal zenész megmutassa a +saját terét+, meséljen azokról a titkos vagy éppen ismert helyekről, amelyekhez személyes viszonyuk, kapcsolatuk fűződik” – fogalmazott a közlemény szerint Lobenwein Norbert, a Road Movie producere.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés