ACNEWS

Huszonhárom hegymászó halt meg a hirtelen vulkánkitörésben -VIDEÓ

Peru Fotó: aljazzera / Youtube
Peru Fotó: aljazzera / Youtube
Szumátra szigetén három nappal a Marapi vulkán hirtelen kitörése után mind a 23 eltűnt hegymászót megtalálták és halottnak nyilvánították.
Hirdetés
Ad image

A 75 regisztrált túrázó közül 52-t sikerült kimenteni, bár néhányan vannak könnyebb vagy súlyos sérülései. 23-at halottnak nyilvánítottak.” – közölte szerdán Nyugat-Szumátra tartomány rendőrfőnöke. A jelentések szerint a halottak többnyire súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

Több mint 30 csapat, összesen 300 mentős dolgozik azon, hogy a holttesteket a völgybe szállítsák. Az áldozatok közül eddig 16-ot átadtak a rendőrségnek azonosítás céljából – mondta Abdul Malik, a helyi katasztrófavédelem vezetője. A hatóságok azonban attól tartanak, hogy több olyan hegymászó lehetett Marapiban, akik hivatalosan nem regisztráltak mászásra. A keresőcsapatok folytatták a lejtők átfésülését.

A csaknem 3000 méter magas Marapi, a helyi idő szerint vasárnap kora délután tört ki, és három kilométer magas hamu- és törmelékfelhőt dobott az égbe. Azóta több tucat más kisebb kitörés is történt, amelyek heves esővel párosulva hátráltatták a mentési munkálatokat – adta hírül a krone.at.

Szerdán több kerületben is tovább hullott a hamu, de csak az, törmelék nem. A hatóságok arra szólították fel az embereket, hogy viseljenek maszkot, kalapot és szemüveget a szabadban, hogy megvédjék magukat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés