ACNEWS

Így utazz holnap a majálisra

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.
Hirdetés
Ad image

Az egynapos ünnepen várhatóan sokan kelnek majd útra, ezért a MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy indulás előtt az utasok tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről.

Érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban – írta közleményében a MÁV Zrt., hozzátéve, hogy az utasforgalom szempontjából a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: kedden munka- és tanítási napra, szerdán munkaszüneti napra, csütörtökön ismét munka- és tanítási napra érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok május 1-jén zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően indulhatnak, illetve az ünnepnapi rendezvények idején egyes járatok terelve közlekednek – tették hozzá.

Május 1-jén a munkaszüneti napi menetrend szerint járnak a HÉV-járatok, bizonyos vonalakon ritkábban – áll a közleményben.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés