ACNEWS

Iskolabezárásokkal kezdik a britek a tanévet

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Több tucat iskolaépület marad zárva, annak ellenére, hogy néhány nap múlva kezdődik a tanév. A hatóságok szerint fennáll az összeomlás veszélye.
Hirdetés
Ad image

Azok az oktatási intézmények érintettek, amelyek épületei egy bizonyos típusú betonból épültek – közölte csütörtökön a brit oktatási minisztérium. Az iskoláknak most alternatív helyszínt kell keresniük, hogy megkezdhessék az oktatást.

Az 1950-es évektől az 1990-es évekig a szóban forgó építőanyagot széles körben használták iskolák és főiskolák építéséhez. Miután a hatóságok észlelték az idővel bekövetkező esetleges omlásveszélyt, a minisztérium már 2018-ban figyelmeztette az iskolákat, hogy intézkedésekre van szükség a veszély csökkentése érdekében. Mostanra kiderült, 104 intézmény nem tett semmilyen óvintézkedést.

„Semmi sem fontosabb, mint a gyermekek és a személyzet biztonsága az iskolákban” – mondta Gillian Keegan oktatási miniszter. Ezért intézkedtek: vagyis zártak. A minisztert most azzal vádolják, hogy túl későn cselekedett – írja a DailyMail

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés