ACNEWS

Itt a vége Novák Katalin tündérmeséjének: Bayer Zsolt üzent neki

Bayer Zsolt magyarázatot a köztársasági elnöktől Fotó: RTL
Bayer Zsolt magyarázatot a köztársasági elnöktől Fotó: RTL
Már az egész ország azt találgatja, vajon belebukik-e a köztársasági elnök a pedofil igazgató segítőjének kegyelmi botrányba?
Hirdetés
Ad image

Bayer Zsolt a pedofilügy morális aspektusai kapcsán a Magyar Nemzetben osztotta meg gondolatait. Ebben hosszan sorolja, hogy szerinte miért nincs a baloldalnak morális alapja, hogy a kormány felé bármilyen kritikát megfogalmazzon. Úgy véli, ebben az ügyben is a kormánypárt állunk a jó oldalon. Kiemeli azt is, hogy a döntés jogilag teljesen rendben volt. A kormányzat is helyesen kezeli azt, amikor benyújtotta az alkotmánymódosítást. „…Ám mindez nem menti fel Novák Katalint a válaszadás morális kötelezettsége alól. Ugyanis ebben az ügyben is mi állunk a jó oldalon, és nekünk van morális alapunk bármire.

Tehát Novák Katalinnak dolga van az ügyben. Mégpedig az, hogy kiálljon az emberek elé, és tisztázza: miért írta alá a kegyelmi kérvényt. „A köztársasági elnök nem hallgathat tovább. Meg kell szólalnia és el kell mondania, mit miért tett. Meg kell indokolnia döntését, el kell mondania, ki és milyen indokkal kért kegyelmet, s ő milyen megfontolások alapján döntött úgy, ahogy… Ez nem úszható meg, nem spórolható meg – ez morális kötelesség. Ezt várjuk. És tőle várjuk. Hiszen – ismétlem ezt is – a dolog jogilag rendben van… Tisztelt köztársasági elnök asszony! Várjuk a válaszokat.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés