ACNEWS

2024. May 05.   |   Adrián, Györgyi napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Jön a törvény: ez vár minden 18 év alattira

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A parlament elé terjesztették a törvényt, amely betiltaná a 18 év alatti fiatalok számára, az energiaital forgalmazást.
Hirdetés
Ad image

„Tilos tizennyolcadik életévet be nem töltött személy részére a népegészségügyi termékadóról szóló törvényben meghatározott energiaitalt értékesíteni, illetve kiszolgálni” – ez szerepel abban a törvényjavaslatban, amelyet kedden nyújtott be a parlamentnek két KDNP-s országgyűlési képviselő, Hollik István és Nacsa Lőrinc.

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, már tavaly októberben javaslatot tettek rá, hogy a törvényhozás vizsgálja meg az energiaitalok gyerekekre gyakorolt hatását.

A törvénytervezet szerint az energiaitalok eladásának betiltását „A gyermekek egészségének megőrzéséről” című törvénnyel érnék el. Ez a fogyasztóvédelemről szóló törvény több ponton történő kiegészítésére épül. Az is látszik a törvénytervezet szövegéből, hogy az energiaitalok gyerekeknek való értékesítésének megszüntetése határozott cél, ugyanis súlyos szankciókat rendelnek ennek megsértéséért – írja a vg.hu.

  • A jogsértés megállapításától számított legfeljebb egy évig megtilthatja az alkoholtartalmú ital, az energiaital, a dohánytermék, illetve a szexuális termék forgalmazását.
  • A rendelkezések 3 éven belüli ismételt megsértése esetén pedig elrendelheti a jogsértéssel érintett üzlet legfeljebb harminc nap időtartamra történő ideiglenes bezárását.
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés