ACNEWS

Jónak lenni jó! – Már több mint 200 millió forint gyűlt össze

Már több mint 200 millió forint érkezett a 1357-es nemzeti adományvonalra és annak számlaszámára az ukrajnai háború miatt menekülők megsegítésére - hangzott el szerdán a közmédia Jónak lenni jó! Magyarország összefog című tematikus műsorában.

Hirdetés
Ad image

Már több mint 200 millió forint érkezett a 1357-es nemzeti adományvonalra és annak számlaszámára az ukrajnai háború miatt menekülők megsegítésére – hangzott el szerdán a közmédia Jónak lenni jó! Magyarország összefog című tematikus műsorában.

A nemzeti adományvonalra, a 1357-re érkezett összeg elérte a 120 millió forintot, a 11711711-22222222-es számlaszámra érkezett összeg pedig mintegy 81 millió forint.

A műsorban bemutatták az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, amelynek munkatársai Ukrajnában segítenek a rászorulóknak.

Lehel László, a segélyszervezet elnöke a műsorban elmondta, hogy a menekülők számára információs pontot hoztak létre, emellett adományokat juttatnak el Kárpátaljára. Pontos információik vannak azokról a helyekről, ahol nagyobb számban élnek menekültek, így oda jutnak el az adományok, ahol a legnagyobb szükség van azokra.

Beszámolt arról is, hogy Ungváron egy nagy raktárközpontot hoztak létre, hogy a teljes kárpátaljai területet le tudják fedni.

Rátóti Zoltán, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora a műsorban elmondta, hogy az egyetem üresen álló, korábban egyetemi kollégiumként működő épületét ajánlották fel a menekültek elszállásolására. A kollégium 60 férőhelyes, 30 kétágyas szoba áll a menekültek rendelkezésére március 7-től.

Koroknai András, a Katolikus Karitász orvosmissziójának vezetőhelyettese elmondta, hogy már korábban is jártak Kárpátalján, ahol békeidőben is nehéz állapotok uralkodnak. Öt év alatt majdnem 50 missziós utat szerveztek a térségbe és nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki a falvak, városok lakóival.

„Ezek a személyes kapcsolatok most ebben a nehéz helyzetben különösen fontosak, ezáltal friss és hiteles információkhoz jutunk és nagyon gyorsan tudunk segíteni, oda és azt visszük, ami kell „- tette hozzá.

Tájékoztatása szerint főként meleg ruhákra, matracokra, ágyneműre és pokrócokra, valamint konzervekre, tisztálkodási eszközökre van szükség a térségben.

A közmédia rendkívüli adománygyűjtő műsorában egész héten naponta bemutatják azokat a felajánlásokat, amelyekkel Magyarországon segítik a háborús övezetből érkezőket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés