ACNEWS

Kamionsofőrök közül kerül ki a legtöbb sorozatgyilkos

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Észrevétlenül róják az utakat - keresve következő áldozatukat. Számuk olyan jelentős, hogy az FBI-nak külön részlege van az ilyen ügyek felderítésére.
Hirdetés
Ad image

A Highway Serial Killings csoport most elkezdett adatokat gyűjteni, amik alapján összeállítottak egy listát, amin 850 gyilkosság szerepel. Ezek mindegyike sofőrökhöz köthető Frank Figliuzzi volt FBI ügynök szerint.

Folyton úton vannak: így verik át a rendőrséget

Az évek során rengeteg sorozatgyilkost sikerült elfognia az FBI-nak, akik között volt kamionsofőr is, mégis az adatbázisban szereplő esetek mintegy negyede megoldatlan maradt. Figliuzzi számára egyértelmű, hogy jelenleg több sorozatgyilkos is dolgozik sofőri munkakörben. Szerinte éppen ezért lehet az, hogy az áldozatok többnyire nők. Rengetegszer előfordul, hogy az áldozat drogos, vagy valamilyen traumatikus élmény miatt könnyebb befolyásolni. Így elkapni is. Ezek a nők többnyire szexmunkások, akiknek egyre nehezebb a nyomára bukkanni, ugyanis az internetnek hála ma már nem a klasszikus módszerek szerint történik a randi lebeszélése.

Ráadásul az sincs a nyomozók segítségére, hogy az elkövetők folyamatosan úton vannak. Ezzel könnyen ki tudják küszöbölni a hibákat, amiket vétenek. Az áldozatokat az egyik államból átviszik a másikba, ahol megölik. Majd egy harmadikban elhelyezik a hullát. Ezzel jelentősen bonyolítva a nyomozási folyamatot, hiszen teljesen más szabályok vonatkoznak az egyes államokra. Az FBI-nak ezeket a törvényváltozásokat pedig át kell hidalnia és ki kell küszöbölnie a felelősségi hiányosságokat is, ami az államok közötti különbségekből adódik.

Jelenleg egyébként mintegy 200 aktív ügy van folyamatban, aminek összességében 450 a gyanúsítottja.

A pihenőhelyek gyilkosa

Az elfogott sorozatgyilkosok egyik hiressége a Truck Stop Killer, azaz autópálya menti pihenőhelyek gyilkosa. Ezt a nevet kapta a médiától Robert Ben Rhoadest, aki teherautósofőrként dolgozott az 1970-es évektől kezdve az Egyesült Államokban. Legalább 50 nő esett áldozatául. Rhoadest eredetileg tengerészgyalogos volt, miután leszerelt kezdte csak róni az utakat. Így ismerkedett meg például 1990 februárjában a 14 éves texasi Regina Kay Waltersszel és annak barátjával, Ricky Lee Jonesszal. Rhoadest felvette a két fiatal stoppost, akik örömmel szálltak be a férfi kamionjába.

A férfi percek alatt kivégezte Jonest, majd Walterst bezárta a teherautójában kiépített kamrába. Hetekig élte ki magát a lányon: megerőszakolta, kínozta. Végül, amikor megunta egy elhagyatott istálóba hajtott, ahol leborotválta a lány haját és megfojtotta.

Ugyanazon év április 1-jén fogták el és tartóztatták le a férfit, akit életfogytiglanra ítéltek. De nem ők voltak Rhoades egyetlen áldozatai. Amikor letartóztatták a volt katonát a kamionban már ott volt a következő áldozata. A nyomozók szerint 1975 és 1990 között 50 embert ölt meg a Truck Stop Killer – számolt be a Blick.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés