ACNEWS

Karácsonynak most reszeltek: Vitézy Dávid főpolgármester lenne 

Fotó: Youtube /Képernyőkép / ATV
Fotó: Youtube /Képernyőkép / ATV
Mégis elvállalta a felkérést, elindul Budapest főpolgármesteri posztjáért Vitézy Dávid közlekedési szakember.
Hirdetés
Ad image

A hír kapcsán keserű szájízzel posztolt Karácsony Gergely. Biztosan sejti: az Orbán kormány volt államtitkára nagyon nagy eséllyel elkergeti őt a főpolgármesteri székből. „Főpolgármesterré választásom után szakmai feladatra kértem fel Vitézy Dávidot. Azt mondta, nem tudja vállalni, mert nem engedte meg neki Orbán Viktor, és ő nem szeretne olyan katona lenni, aki Észak-Koreából menekül Dél-Koreába, de hátulról lelövik az övéi. Szakmai feladatra nem engedték, most politikaira küldik. Sebaj” – írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

Vitézy Dávid  a bejelentésében többek közt arról beszélt, hogy szerinte a főváros öt súlyos problémával néz szembe. Indulását pedig azzal indokolta, hogy „pártpolitikai csaták helyett valódi városfejlesztésre van szükség”.

A volt államtitkár-közlekedési szakember indulásával immár ötre nőtt a főpolgármesteri címért indulók száma. A Fidesz múlt héten jelentette be, hogy Szentkirályi Alexandrát indítják a posztért. A jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergelyt a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd is támogatja. Rajtuk kívül jelöltet állít még a Jobbik – Konzervatívok, Brenner Koloman személyében, a Mi Hazánk Mozgalom pedig Grundtner Andrást indítja – írta a 24.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés