ACNEWS

III. Károly hátat fordít a Buckingham palotának

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
II. Erzsébet királynő halála óta a Buckingham-palota elhagyatott, csupán munkásokat lehet hallani. De mikor költözik be Károly? Lehet, hogy soha.
Hirdetés
Ad image

A Buckingham-palota úgy jelképezi a brit királyi családot, mint egyetlen más ingatlan sem. A palota viszont már jócskán megöregedett, és jelenleg felújítás alatt áll.

A felújítási munkálatok a tervek szerint 2027-ig tartanak, a költségvetésük 369 millió font. Az 1950-es évek óta nem újították fel az elektromos vezetékeket, csöveket, fűtési rendszereket. Az egy évvel ezelőtti brit trónváltással az is kérdéses, hogy III. Károly király hogyan fogja használni a palotát a jövőben.

A Buckingham-palota sokáig II. Erzsébet királynő otthona volt. Az a tény, hogy III. Károly király még nem költözött a palotába, kérdéseket vetett fel a helyi médiában. Eddig Károly és felesége, Camilla csak pár percre lakott a Clarence House-ban. A Times tavaly októberben egy névtelen forrásra hivatkozva azt is megírta, hogy Károly a Buckingham-palotából fogja ellátni hivatalos teendőit, de nem valószínű, hogy az lesz az otthona is.

A palotában viszont hangsúlyozzák, hogy a tervek szerint a király a felújítási munkálatok befejezése után oda költözik. A palota továbbra is a monarchia „főhadiszállása”, mondhatni parancsnoki központja marad.

A palota forrásai szerint azonban nem lehetséges és nem is célszerű, hogy Őfelsége a hosszú felújítási program közepén költözzön be. Kritikus hangok azonban megkérdőjelezik, hogy a költözés valóban megtörténik-e, hiszen Károly a felújítás befejezése után már túl lesz a 80. életévén.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés