ACNEWS

Késeltek a vonaton, a TEK rakott rendet

Illusztráció / Kép: Pixabay
Illusztráció / Kép: Pixabay
Késeltek a vonaton. A Nyugati pályaudvarról Miskolcra tartó Tokaj Intercity hosszasan vesztegelt Szerencsnél. A gyanúsított ellenállt a kiérkező rendőröknek, a TEK-et kellett riasztani.
Hirdetés
Ad image

Késelés történt a 652-es Tokaj Intercityn hétfőn, kora délután – számolt be róla a hvg. A Szerencsen veszteglő szerelvénynél kisvártatva megjelentek az egyenruhások, hogy tisztázzák az ügyet és megfékezzék a támadót. Kiderült, hogy egy zavartan viselkedő mongol állampolgár eddig ismeretlen okból megszúrt egy jordán állampolgárságú férfit, aki könnyebben sérült meg. A tanúk szerint a támadást nem előzte meg semmilyen vita, vagy szóváltás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint a mongol állampolgár cselekménye után öngyilkossággal fenyegetőzött, illetve erőszakosan lépett fel. Tekintettel kiszámíthatatlan állapotára, a rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérték. A TEK munkatársai sikeresen ártalmatlanná tették és pszichiátriára szállították a támadót. Az intercity utasai a Sátoraljaújhelyről Miskolcra tartó 523-as sebesvonattal folytatták útjukat. Az eset miatt a 652-es IC Szerencs és Miskolc között, illetve az abból forduló 564-es IC Miskolc és Szerencs között kimaradt.

Az ügy körülményeit büntetőljárás keretében vizsgálja a rendőrség.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés