ACNEWS

Kiadta a parancsot Putyin: ez lesz az orosz bankok sorsa

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Putyin orosz bankokat küldene a meghódított ukrán területekre. A szankciók már megtörténtek, így itt az ideje gazdaságilag bevenni ezeket a területeket.
Hirdetés
Ad image

Oroszország még 2014-ben annektálta a Krím félszigetet, majd a 2022-es inváziót követően Moszkva orosz területnek nyilvánította Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon ukrán közigazgatási területet is. Így katonai értelemben ezeknek a területeknek csak egy részét ellenőrzik.

Az orosz bankok azonban a nyugati szankciók miatt óvatosak voltak a Krímben való szerepvállalással kapcsolatban és a többi régióban is alig vannak jelen. Vlagyimir Putyin orosz elnök azonban most egy, a térség társadalmi és gazdasági fejlődésével foglalkozó tanácskozáson arra szólította fel az országa bankjait, hogy terjeszkedjenek az elcsatolt ukrán területeken – írja a krone.at.

Ennek oka, hogy az orosz útlevéllel rendelkező kedvezményezetteknek már korábban is folyósított nyugdíjat az ország. Az elnök szerint már kétmillió rendszeres nyugdíjat, ez a szám pedig jövőre akár 5 millióra is emelkedhet. A cél pedig az, hogy a történelmileg Oroszországhoz tartozó területeket az átlagos orosz életszínvonalra hozza fel.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés