ACNEWS

Kigyulladt Édua panziója, hét kutyus halt meg a tűzben

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Tűz pusztított az ismert állatmentő panziójában, Folti, Törpi, Babér, Picúr, Szurok, Pombar és Öcsi odaveszett.
Hirdetés
Ad image

A Facebook oldalon pillanatok alatt rohant körbe a hír: lángol az ismert állatmentő, Hodosán Édua háza, aki tud, menjen segítsen kimenteni, elszállítani a bajba került állatokat. Az összefogás meghozta az eredményét, 15 kutyust sikerült kimenteni a lángok közül, de hét kisállat nem élte túl. Édua a Facebook oldalán az alábbi szavakkal köszönte meg az állatbarátok önzetlen segítségét. Amire most még nagyobb szükség van, mint korábban bármikor.

„Kedves Mindenki, Ti, Akik jöttetek és segítettetek, Ti, akik hívtatok, írtatok (mindenkinek igyekszem majd válaszolni) vagy csak átöleltetek, Ti akik elkezdtétek megvizsgálni és pakolni a kutyákat, Ti akik fuvaroztatok, helyet adtatok és akik átvettétek tőlem az irányítást amikor én már gondolkozni sem tudtam. Olyan sokan jöttetek, hihetetlen volt látni ezt az összefogást. Köszönöm nektek.” – írta Édua.

„Ahogy már sokan tudjátok tűz volt a panzióban. A pincében keletkezett a kazán közelében és a füst volt az, ami tragédiát okozott. Pillanatok alatt ellepte a pincét és házat. Azonnal elkezdtük kimenekíteni a kutyákat az udvarra, zsilipekbe, de a maró füst, a hőség egy idő után lehetetlenné tette, hogy visszajussunk. 15 kutyát sikerült kihozni, 7 kutya füstmérgezést kapott és életét veszítette. A lakás lakhatatlan, se víz, se áram, se fűtés nincs. De ez idővel helyrehozható. A halál az, ami nem. Az végleges” – kesergett Édua.

„Szörnyű volt minden pillanat, főleg amikor felfogtuk, hogy nem tehetünk többet. És a legszörnyűbb az volt, hogy utolsó reménységeink, a kiérkező tűzoltók sem tudtak bemenni a füst miatt. Folti, Törpi, Babér, Picúr, Szurok, Pombar és Öcsi… Nagyon nagyon sajnálom, bárcsak vissza lehetne pörgetni az időt.”

„Mindent megtettetek amit tudtatok. Ez egy váratlan tragédia. Sok erőt, nem vagytok egyedül” – írta a Facebook posztjában Anna. „Borzalmas tragédia, amiről nem Ti tehettetek! Rettentően sajnálom a kutyusokat és a veszteségeteket! Sok erőt kívánok Nektek, ha bármiben tudunk segíteni, szólj” – tette hozzá Nóra.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés