ACNEWS

Kiherélték a világhírű versenykancát

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A hétéves Flamingo Girl, aki Németország egyik legjobb versenylova, nemet váltott. Mostantól heréltént szerepel a versenylistán.
Hirdetés
Ad image

A ló mostantól hivatalosan „heréltként” szerepel a versenylovak adatbázisában. Ez azt jelenti, hogy bár Flamingo Girl nősténynek néz ki, és női nemi szervei is vannak, nem indulhat kizárólag kancák versenyein.

Ennek oka, hogy a lónak hímivarszervei is voltak – a hasában elrejtve -, amelyeket csak véletlenül fedeztek fel, és azóta műtéti úton eltávolították. Azokat a lovakat, amelyeknek eltávolították a heréit, definíció szerint heréltnek nevezik. A pénisz hiánya lényegtelen.

Az, hogy Flamingo Girl neme nem volt ennyire egyértelmű, 2021. szeptember 19-én derült ki. Miután megnyerte a „Premio Elena e Sergio Cumani” elnevezésű, 1600 méteres római élvonalbeli versenyt, az olasz hatóságok a doppingvizsgálat során riadót fújtak.

Túl magas a tesztoszteronszintje!” – mondták. A lovat megfosztották a sikerétől. A 32 000 eurós pénzdíjat sem fizették ki.

Henk Grewe, a kanca kölni trénere nem tudott semmiről. A hannoveri állatorvosi vizsgálatok aztán kiderítették: Flamingo Girl nem doppingolt, hanem maga termelte a hímivarsejteket – a ló hermafrodita volt.

A lóversenyzésben csak kancák, mének és herélt lovak között tesznek különbséget. A „hermafrodita” kategória nem létezik, ezért nem rendeznek versenyeket olyan állatok számára, amelyek mindkét neműek. A tulajdonos Stefan Hahne, egy szoftvervállalkozó tehát egy átkozottul gyors versenylóval rendelkezett, amely egyik napról a másikra értéktelenné vált – írja a Bild.

Miután egy műtéttel eltávolították a férfi nemi szerveket a hasából, Flamingo Girl gazdát cserélt, és Dubaiban indult útnak. A siker azonban elmaradt a sivatagi államban.

Hahne azóta élt a visszavásárlási jogával. Flamingo Girl újra a sikeres kölni tréner, Grewe istállójában van. „Most már hivatalosan is herélt, és ezzel a státuszával Németországban is versenyezhet. Szüksége lesz egy kis bemelegedési időszakra, majd meglátjuk, hova jut. Összességében nagyszerű, hogy újra itt van. Nagyon jól néz ki, és izgatottan várjuk, hogy visszatér-e a régi teljesítményéhez” – magyarázta a tréner.

A bónuszt egyébként két évvel a római győzelem után kifizették. Mert már egyértelmű volt, hogy Flamingo Girl nem doppingolt, csak egy kicsit más volt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés