ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kína bevallotta: félnek a szép nőktől és a jóképű fickóktól

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A kínai vezetés azt állítja, hogy észrevette a nyugati országok kémtevékenységének fokozódását, és most saját lakosságát figyelmezteti.
Hirdetés
Ad image

A kínai Állambiztonsági Minisztérium azzal vádolta a külföldi hírszerző szolgálatokat, hogy „szerelmi csapdákat” állítottak fel a WeChat online szolgáltatáson, hogy kínai diákokat csábítsanak el. Most saját lakosságát figyelmezteti különösen a „szép nők” és a „jóképű férfiak” miatt.

A jelentés szerint a külföldi kémek álláshirdetéseket vagy akár társkereső platformokat használtak arra, hogy fiatal diákokat csábítsanak fontos kutatási eredmények vagy más bizalmas információk átadására. Az is megtörténhet, hogy az ügynökök egyetemi oktatóknak, kutatóknak vagy tudományos tanácsadóknak álcázták magukat a célzott beszivárgás érdekében – írja a krone.at.

A jelentés szerint a szerelmi ügyek mellett a fiatal kínai férfiakat és nőket jövedelmező külföldi állásajánlatokon keresztül is át akarják téríteni. A hatóság nem árulta el, hogy elsősorban mely országokban alkalmaznának ilyen módszereket. Júniusban azonban egy hasonló figyelmeztetés szerint a brit MI6 kémtevékenységre csábított egy kínai párt, akik a pekingi kormánynak dolgoztak.

Hszi Csin-ping elnök elnöksége alatt Kínában megszaporodtak a figyelmeztetések a külföldi országok állítólagos kísérleteiről, amelyek az ország gazdasági és politikai felemelkedésének megakadályozására irányulnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés